reklama

Suroviny

  • 425 ml růžové víno
  • 1 ks vanilkový lusk, podélně rozpůlený
  • 100 g třtinový cukr
  • 500 g třešně

Postup přípravy

  • KROK 1

    Nalijte víno do středně velkého kastrolu, přidejte vanilkový lusk a cukr. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a vařte, dokud se cukr nerozpustí.

  • KROK 2

    Vypeckujte třešně nebo je nechte tak, jak jsou. Přidejte je do kastrolu a 6 minut je vařte do měkka. Pak je vyjměte děrovanou lžící a dejte do misky. Zvyšte teplotu a víno dál vařte 8 – 10 minut, dokud nebude mít mírně sirupovou konzistenci. Nalijte na třešně a podávejte teplé nebo vychlazené ve sklenicích.

reklama
reklama
reklama
reklama