Třešně v růžovém víně s vanilkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 425 ml růžové víno
- 1 ks vanilkový luskpodélně rozpůlený
- 100 g třtinový cukr
- 500 g třešně
- kcal199
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy43g
- cukry43g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.02g
Postup přípravy
krok 1
Nalijte víno do středně velkého kastrolu, přidejte vanilkový lusk a cukr. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a vařte, dokud se cukr nerozpustí.
krok 2
Vypeckujte třešně nebo je nechte tak, jak jsou. Přidejte je do kastrolu a 6 minut je vařte do měkka. Pak je vyjměte děrovanou lžící a dejte do misky. Zvyšte teplotu a víno dál vařte 8 – 10 minut, dokud nebude mít mírně sirupovou konzistenci. Nalijte na třešně a podávejte teplé nebo vychlazené ve sklenicích.