Trhané kuře s chilli a černými fazolemi
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 cibulenakrájené na plátky
- 4 kuřecí stehna
- 3 stroužky česnekujemně nasekané
- 1 lžíce oregana
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička chipotle pasty
- 350 g rajčatové passaty
- 3 kuřecí vývarnebo bujón
- 400 g černých fazolí z konzervyslitých, ale neopláchnutých
- 1-2 limetyšťáva
- rýženebo tortilly, koriandr, feta, klínky limetky a nasekaná červená cibule k podávání (volitelné)
- kcal256
- tuky10g
- nasycené2g
- sacharidy18g
- cukry8g
- vláknina7gbohatý na
- proteín19g
- sůl0.9gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Ohřejte olej v mělké pánvi nebo kastrolu s pokličkou. Přidejte cibuli a smažte na středním ohni 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte kuřecí maso a zvyšte teplotu. Vmíchejte česnek, malou špetku cukru, oregano, kmín a trochu koření. Vařte několik minut, poté přidejte chipotle a vařte ještě několik minut. Vlijte passatu, 100 ml vody a přidejte vývar. Osolte a přiveďte k varu.
krok 2
Přikryjte pokličkou a vařte 40-50 minut, občas promíchejte, dokud není kuře měkké. Pak maso roztrhejte do omáčky pomocí dvou vidliček a vmíchejte fazole. Vařte ještě 5 minut, poté vypněte teplo. Dochuťte limetkovou šťávou. Podávejte s rýží nebo tortillovými plackami a podle chuti s koriandrem, fetou, klínky limetky a červenou cibulí na straně, pokud chcete.
krok 3
Může být uchováno v chladu po tři dny a zamraženo až na dva měsíce. Před podáváním pak důkladně rozmrazte a znovu ohřejte.