reklama

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 cibule
    nakrájené na plátky
  • 4 kuřecí stehna
  • 3 stroužky česneku
    jemně nasekané
  • 1 lžíce oregana
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička chipotle pasty
  • 350 g rajčatové passaty
  • 3 kuřecí vývar
    nebo bujón
  • 400 g černých fazolí z konzervy
    slitých, ale neopláchnutých
  • 1-2 limety
    šťáva
  • rýže
    nebo tortilly, koriandr, feta, klínky limetky a nasekaná červená cibule k podávání (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal256
  • tuky10g
  • nasycené2g
  • sacharidy18g
  • cukry8g
  • vláknina7g
    bohatý na
  • proteín19g
  • sůl0.9g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Ohřejte olej v mělké pánvi nebo kastrolu s pokličkou. Přidejte cibuli a smažte na středním ohni 5 minut, dokud nezměkne. Přidejte kuřecí maso a zvyšte teplotu. Vmíchejte česnek, malou špetku cukru, oregano, kmín a trochu koření. Vařte několik minut, poté přidejte chipotle a vařte ještě několik minut. Vlijte passatu, 100 ml vody a přidejte vývar. Osolte a přiveďte k varu.

  • krok 2

    Přikryjte pokličkou a vařte 40-50 minut, občas promíchejte, dokud není kuře měkké. Pak maso roztrhejte do omáčky pomocí dvou vidliček a vmíchejte fazole. Vařte ještě 5 minut, poté vypněte teplo. Dochuťte limetkovou šťávou. Podávejte s rýží nebo tortillovými plackami a podle chuti s koriandrem, fetou, klínky limetky a červenou cibulí na straně, pokud chcete.

  • krok 3

    Může být uchováno v chladu po tři dny a zamraženo až na dva měsíce. Před podáváním pak důkladně rozmrazte a znovu ohřejte.

reklama
reklama
reklama
reklama