Bylinkový kuskus s dresinkem z granátového jablka
Tato barevná příloha se skvěle hodí k jehněčím kotletkám nebo pokrmům ve stylu Blízkého východu
Koriandr, česnek, koření a citronovou šťávu dejte do mixéru a rozmixujte na pyré. Za stálého mixování pomalu přilévejte olivový olej, dokud nezískáte hladkou, hustou omáčku. Poté dejte omáčku stranou.
Steaky z tuňáka vložte do nekovové misky a zalijte dvěma třetinami omáčky. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat v lednici asi 20 minut (až 4 hodiny).
Rozpalte pánev nebo gril. Odstraňte přebytečnou odkapávající marinádu, dokořeňte steaky podle chuti. Grilujte 2–4 minuty pro medium rare (v průběhu jednou obraťte), pro steaky well done grilujte o 2 minuty déle. Délku grilování případně uzpůsobte tloušťce steaků.
Na závěr polijte zbývající omáčkou. Můžete podávat s novými bramborami; pro marocký twist promíchejte brambory s rozpuštěným máslem, směsí koření harissa a nasekanými lístky koriandru.