Tuňák na marockém koření
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Hotové za 10 minut
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 20g koriandr, listy i stonky
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky sušená paprika
- 1/2 lžičky mletý kmín
- 1/2 lžičky chilli paprička, mletá
- 1 lžička citron, pouze šťáva
- 150ml olivový olej, extra panenský
- 200g tuňák, čerstvé steaky asi 2.5cm tlusté
Postup přípravy
- KROK 1
Koriandr, česnek, koření a citronovou šťávu dejte do mixéru a rozmixujte na pyré. Za stálého mixování pomalu přilévejte olivový olej, dokud nezískáte hladkou, hustou omáčku. Poté dejte omáčku stranou.
- KROK 2
Steaky z tuňáka vložte do nekovové misky a zalijte dvěma třetinami omáčky. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat v lednici asi 20 minut (až 4 hodiny).
- KROK 3
Rozpalte pánev nebo gril. Odstraňte přebytečnou odkapávající marinádu, dokořeňte steaky podle chuti. Grilujte 2–4 minuty pro medium rare (v průběhu jednou obraťte), pro steaky well done grilujte o 2 minuty déle. Délku grilování případně uzpůsobte tloušťce steaků.
- KROK 4
Na závěr polijte zbývající omáčkou. Můžete podávat s novými bramborami; pro marocký twist promíchejte brambory s rozpuštěným máslem, směsí koření harissa a nasekanými lístky koriandru.