reklama

  • 20g koriandr
    listy i stonky
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky sušená paprika
  • 1/2 lžičky mletý kmín
  • 1/2 lžičky chilli paprička
    mletá
  • 1 lžička citron
    pouze šťáva
  • 150ml olivový olej
    extra panenský
  • 200g tuňák
    čerstvé steaky asi 2.5cm tlusté

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal623
  • tuky45g
  • nasycené8g
  • sacharidy1g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín54g
  • sůl0.29g

Postup přípravy

  • krok 1

    Koriandr, česnek, koření a citronovou šťávu dejte do mixéru a rozmixujte na pyré. Za stálého mixování pomalu přilévejte olivový olej, dokud nezískáte hladkou, hustou omáčku. Poté dejte omáčku stranou.

  • krok 2

    Steaky z tuňáka vložte do nekovové misky a zalijte dvěma třetinami omáčky. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat v lednici asi 20 minut (až 4 hodiny).

  • krok 3

    Rozpalte pánev nebo gril. Odstraňte přebytečnou odkapávající marinádu, dokořeňte steaky podle chuti. Grilujte 2–4 minuty pro medium rare (v průběhu jednou obraťte), pro steaky well done grilujte o 2 minuty déle. Délku grilování případně uzpůsobte tloušťce steaků.

  • krok 4

    Na závěr polijte zbývající omáčkou. Můžete podávat s novými bramborami; pro marocký twist promíchejte brambory s rozpuštěným máslem, směsí koření harissa a nasekanými lístky koriandru.

reklama
reklama
reklama
reklama