reklama

  • 400 g penne
  • 200 g tuňák
    v olivovém oleji
  • 190 g bazalkové pesto
    případně rajčatové
  • 100 g čedar
    strouhaný
  • 250 g cherry rajčátka
    přepůlená

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal696
  • tuky27g
  • nasycené11g
  • sacharidy79g
  • cukry5g
  • vláknina4g
  • proteín40g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Uvařte těstoviny. Mezitím vyklopte tuňáka i s olejem do velké mísy, přidejte pesto. Rozmačkejte vařečkou. Vmíchejte třetinu sýra a všechna rajčata. Rozpalte gril na vysokou teplotu.

  • krok 2

    Když jsou těstoviny uvařené, sceďte je a promíchejte s pestem a tuňákem. Vyklopte do mělké zapékací misky a posypte zbylým sýrem. Vložte mísu pod gril na 3 – 4 minuty, dokud se sýr nerozpustí. Podávejte se zeleným salátem a česnekovým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama