reklama

  • 1 chilli paprička
    jemně nakrájená
  • 50 g másla
  • 1 stroužek česneku
    rozmačkaný
  • 200 g řeckého jogurtu
  • ½ citronu
  • 1 lžíce octa
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sumak
  • malý balíček koriandru nebo kopru
  • topinka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal402
  • tuky36g
  • nasycené21g
  • sacharidy5g
  • cukry5g
  • vláknina0g
  • proteín13g
  • sůl0.7g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte chilli papričku a máslo do malé pánve a rozpusťte na velmi mírném ohni, abyste zajistili, že se chuť chilli rozprostře, zatímco budete připravovat zbytek pokrmu.

  • krok 2

    Do jogurtu zašleháme česnek. Dobře osolte a přidejte citronovou šťávu. Přiveďte k varu hrnec s vodou. Přidejte ocet, udělejte krouživý pohyb velkou lžící a poté rozklepněte do středu víru vejce. Povařte 3 minuty, dokud bílek neztuhne, poté nechte okapat na kuchyňském papíře.

  • krok 3

    Při podávání dejte do každé misky polovinu jogurtu, do každé přidejte sázené vejce a pokapejte rozpuštěným chilli máslem. Okořeníme, posypeme bzlinkami a podáváme s toastem.

reklama
reklama
reklama
reklama