Turecká vejce s pikantním máslem a jogurtem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 1 chilli papričkajemně nakrájená
- 50 g másla
- 1 stroužek česnekurozmačkaný
- 200 g řeckého jogurtu
- ½ citronu
- 1 lžíce octa
- 2 vejce
- 2 lžičky sumak
- malý balíček koriandru nebo kopru
- topinka
- kcal402
- tuky36g
- nasycené21g
- sacharidy5g
- cukry5g
- vláknina0g
- proteín13g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Vložte chilli papričku a máslo do malé pánve a rozpusťte na velmi mírném ohni, abyste zajistili, že se chuť chilli rozprostře, zatímco budete připravovat zbytek pokrmu.
krok 2
Do jogurtu zašleháme česnek. Dobře osolte a přidejte citronovou šťávu. Přiveďte k varu hrnec s vodou. Přidejte ocet, udělejte krouživý pohyb velkou lžící a poté rozklepněte do středu víru vejce. Povařte 3 minuty, dokud bílek neztuhne, poté nechte okapat na kuchyňském papíře.
krok 3
Při podávání dejte do každé misky polovinu jogurtu, do každé přidejte sázené vejce a pokapejte rozpuštěným chilli máslem. Okořeníme, posypeme bzlinkami a podáváme s toastem.