reklama

  • 200 ml crème fraîche
    nebo tučná zakysaná smetana
  • 3 lžíce smetanový křen
  • 1 lžíce vodka
    (není nutné)
  • 2 lžičky bílého vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička med
  • 250 g vařená červená řepa
    (ne nakládaná), nakrájená na jemné kostičky
  • 8 velké plátky uzeného lososa
  • 24 lístky červené čekanky
  • 60 g lístky rukoly
  • pár snítek kopru
  • opečené tousty
    k podávání (není nutné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal175
  • tuky10g
  • nasycené4g
  • sacharidy6g
  • cukry5g
  • vláknina1g
  • proteín16g
  • sůl2.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Crème fraîche smíchejte s křenem a vodkou, pokud používáte. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Dejte do chladu.

  • krok 2

    V misce prošlehejte ocet, olivový olej a med na zálivku. Polovinou pokapejte červenou řepou a až do servírování uložte do chladu.

  • krok 3

    Naaranžujte plátky lososa na 8 talířů, na vrch každé porce dejte lžící ochucené crème fraîche. Lístky čekanky a červenou řepu rozložte kolem lososa, posypte snítkami kopru a opepřete čerstvě mletým pepřem. Pokapejte zbylou zálivkou. Můžete podávat s opečenými tousty.

reklama
reklama
reklama
reklama