Grilované jehněčí s hráškem, mátou a fetou
Jehněčí je skvělé v létě na gril, ale i pohodlně jej zvládnete připravit i na pánvi - naštěstí! Byla by škoda ochutit se o takovou dobrotu...
Crème fraîche smíchejte s křenem a vodkou, pokud používáte. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Dejte do chladu.
V misce prošlehejte ocet, olivový olej a med na zálivku. Polovinou pokapejte červenou řepou a až do servírování uložte do chladu.
Naaranžujte plátky lososa na 8 talířů, na vrch každé porce dejte lžící ochucené crème fraîche. Lístky čekanky a červenou řepu rozložte kolem lososa, posypte snítkami kopru a opepřete čerstvě mletým pepřem. Pokapejte zbylou zálivkou. Můžete podávat s opečenými tousty.