Uzený losos s křenovou crème fraîche a červenou řepou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Velmi snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 ml crème fraîche, nebo tučná zakysaná smetana
- 3 lžíce smetanový křen
- 1 lžíce vodka (není nutné)
- 2 lžičky bílého vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička med
- 250 g vařená červená řepa (ne nakládaná), nakrájená na jemné kostičky
- 8 velké plátky uzeného lososa
- 24 lístky červené čekanky
- 60 g lístky rukoly
- pár snítek kopru
- opečené tousty, k podávání (není nutné)
Postup přípravy
- KROK 1
Crème fraîche smíchejte s křenem a vodkou, pokud používáte. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Dejte do chladu.
- KROK 2
V misce prošlehejte ocet, olivový olej a med na zálivku. Polovinou pokapejte červenou řepou a až do servírování uložte do chladu.
- KROK 3
Naaranžujte plátky lososa na 8 talířů, na vrch každé porce dejte lžící ochucené crème fraîche. Lístky čekanky a červenou řepu rozložte kolem lososa, posypte snítkami kopru a opepřete čerstvě mletým pepřem. Pokapejte zbylou zálivkou. Můžete podávat s opečenými tousty.