
Vaječná omeleta
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
- 3 jarní cibulky
- 200 g brambor
- 4 plátky uzené slaniny
- 2 lžíce slunečnicového olejeplus 1 lžička navíc
- 8 vajec
- 1 lžička hořčice
- 85 g čedaru
- 2 rajčata
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal290
- tuky22g
- nasycené8g
- sacharidy7g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín17g
- sůl1.05g
Postup přípravy
krok 1
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a dejte stranou. Brambory oloupejte, nakrájejte nahrubo, poté vařte v hrnci s mírně osolenou vodou 10 minut, dokud nezměknou. Sceďte.
krok 2
Mezitím nakrájejte slaninu na kousky. Rozpalte pánev s 1 lžičkou oleje, poté na ni dejte slaninu za stálého míchání opečte, dokud nezrůžoví. Do pánve přidejte jarní cibulku, několik sekund krátce míchejte, aby trochu změkla, a poté slaninu a cibuli vyklopte do mísy. Umyjte a osušte pánev.
krok 3
Vejce rozklepněte do misky, poté rozšlehejte s hořčicí a trochou soli a pepře. Ujistěte se, že se vám do směsi nedostane žádná skořápka.
krok 4
Sýr nastrouhejte a polovinu přidejte k vaječné směsi s opečenou slaninou, cibulí a bramborami. Jemně promíchejte, aby se vše spojilo. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, jakmile je rozpálený, nalijte do ní směs a poté několikrát promíchejte a nechte opékat.
krok 5
Zapněte troubu s funkcí gril, aby měl čas se zahřát. Nechte omeletu smažit nerušeně na mírném ohni asi 6 minut. Mezitím nakrájejte rajčata na měsíčky, rozprostřete na omeletu a posypejte strouhaným sýrem.
krok 6
Když se omeleta zdá být na základně ztuhlá, ale navrchu je stále trochu vaječná, dejte pánev pod gril, abyste dopekly poslední zbytky vaječné směsi a roztavili sýr. Nechejte 5 minut chladnout a poté vyjměte z pánve. Nakrájejte na měsíčky a podávejte s kečupem, toastem, čajem a pomerančovým džusem jako lahodnou rodinnou snídani.