reklama

  • 3 jarní cibulky
  • 200 g brambor
  • 4 plátky uzené slaniny
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
    plus 1 lžička navíc
  • 8 vajec
  • 1 lžička hořčice
  • 85 g čedaru
  • 2 rajčata

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal290
  • tuky22g
  • nasycené8g
  • sacharidy7g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín17g
  • sůl1.05g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a dejte stranou. Brambory oloupejte, nakrájejte nahrubo, poté vařte v hrnci s mírně osolenou vodou 10 minut, dokud nezměknou. Sceďte.

  • krok 2

    Mezitím nakrájejte slaninu na kousky. Rozpalte pánev s 1 lžičkou oleje, poté na ni dejte slaninu za stálého míchání opečte, dokud nezrůžoví. Do pánve přidejte jarní cibulku, několik sekund krátce míchejte, aby trochu změkla, a poté slaninu a cibuli vyklopte do mísy. Umyjte a osušte pánev.

  • krok 3

    Vejce rozklepněte do misky, poté rozšlehejte s hořčicí a trochou soli a pepře. Ujistěte se, že se vám do směsi nedostane žádná skořápka.

  • krok 4

    Sýr nastrouhejte a polovinu přidejte k vaječné směsi s opečenou slaninou, cibulí a bramborami. Jemně promíchejte, aby se vše spojilo. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, jakmile je rozpálený, nalijte do ní směs a poté několikrát promíchejte a nechte opékat.

  • krok 5

    Zapněte troubu s funkcí gril, aby měl čas se zahřát. Nechte omeletu smažit nerušeně na mírném ohni asi 6 minut. Mezitím nakrájejte rajčata na měsíčky, rozprostřete na omeletu a posypejte strouhaným sýrem.

  • krok 6

    Když se omeleta zdá být na základně ztuhlá, ale navrchu je stále trochu vaječná, dejte pánev pod gril, abyste dopekly poslední zbytky vaječné směsi a roztavili sýr. Nechejte 5 minut chladnout a poté vyjměte z pánve. Nakrájejte na měsíčky a podávejte s kečupem, toastem, čajem a pomerančovým džusem jako lahodnou rodinnou snídani.

reklama
reklama
reklama
reklama