reklama

Suroviny

  • 400 g brambory, nakrájené na tlusté plátky
  • 1 malý svazek kopr
  • 6 vejce
  • 2 lžíce mascarpone, nebo plnotučný čertvý sýr
  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 100 g hrášek mražený
  • 125 g uzený losos, nakrájený na silné plátky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Plátky brambor vařte asi 10 minut, dokud nezměknou, a poté je sceďte. Kopr nasekejte nahrubo a poté zašlehejte do vajec spolu s 1 lžící mascarpone nebo měkkého sýra. Podle chuti okořeňte.

  • KROK 2

    V malé pánvi rozehřejte olej – ideální je průměr asi 20 cm – poté přidejte uvařené brambory, mražený hrášek a vaječnou směs. Nechte ztuhnout na mírném ohni asi 7 minut a směs občas přitlačte na pánev, aby se rovnoměrně propekla. Rozpalte gril na vysokou teplotu.

  • KROK 3

    Jakmile je tortilla zespodu pevná, ale nahoře se stále trochu chvěje, položte na vrch plátky lososa a zbylé mascarpone nebo sýr. Okořeňte černým pepřem a poté nechtě pod grilem zcela ztuhnout. Podávejte se zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama