Vaječná tortilla s uzeným lososem a mascarpone
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g brambory, nakrájené na tlusté plátky
- 1 malý svazek kopr
- 6 vejce
- 2 lžíce mascarpone, nebo plnotučný čertvý sýr
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 100 g hrášek mražený
- 125 g uzený losos, nakrájený na silné plátky
Postup přípravy
- KROK 1
Plátky brambor vařte asi 10 minut, dokud nezměknou, a poté je sceďte. Kopr nasekejte nahrubo a poté zašlehejte do vajec spolu s 1 lžící mascarpone nebo měkkého sýra. Podle chuti okořeňte.
- KROK 2
V malé pánvi rozehřejte olej – ideální je průměr asi 20 cm – poté přidejte uvařené brambory, mražený hrášek a vaječnou směs. Nechte ztuhnout na mírném ohni asi 7 minut a směs občas přitlačte na pánev, aby se rovnoměrně propekla. Rozpalte gril na vysokou teplotu.
- KROK 3
Jakmile je tortilla zespodu pevná, ale nahoře se stále trochu chvěje, položte na vrch plátky lososa a zbylé mascarpone nebo sýr. Okořeňte černým pepřem a poté nechtě pod grilem zcela ztuhnout. Podávejte se zeleným salátem.