reklama

  • 6 plátků želatiny
  • 200 ml mléka
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 1 semínka z 1 vanilkového lusku
    nebo použijte 1 lžičku vanilkové pasty
  • 80 g krupicového cukru

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal483
  • tuky41.1g
  • nasycené25.6g
  • sacharidy23g
  • proteín4.4g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Připravte želatinu podle jejího návodu na obalu.

  • krok 2

    Smíchejte mléko a smetanu v míse, poté přelijte asi čtvrtinu směsi do kastrůlku a na mírném ohni ohřívejte. Přidejte semínka z vanilky nebo pastu. Přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí, poté sundejte z ohně. Vymačkejte vodu z listů želatiny a přidejte je do kastrolu. Míchejte, dokud se želatina nerozpustí, pokud je potřeba, vraťte kastrol na oheň.

  • krok 3

    Teplou tekutinu přeceďte přes sítko do mísy s mlékem a smetanou (přecezení pomáhá odstranit jakoukoli nerozpuštěnou želatinu). Míchejte. Mísu postavte na druhou, větší mísu naplněnou ledem a studenou vodou. Nechte vychladnout, občas zamíchejte (to pomáhá rovnoměrně rozptýlit semínka vanilky).

  • krok 4

    Když panna cotta začne tuhnout, nalijte ji do pudinkových formiček, poté je přesuňte do lednice a nechte ztuhnout.

  • krok 5

    Při servírování na několik sekund ponořte vnější stranu formiček do horké vody, aby se panna cotta uvolnila, poté ji vyklopte na servírovací talíře nebo misky a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama