reklama

Suroviny

  • 4 ks vejce
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 140 g cukr krupice
  • 300 ml smetana ke šlehání, vysokoprocentní

Postup přípravy

  • KROK 1

    Oddělte bílky od žloutků. Žloutky a vanilkový extrakt vyšlehejte elektrickým šlehačem do světlé pěny. Očistěte šlehací metly a pak v jiné misce ušlehejte sníh z bílků, do kterého postupně přidávejte cukr, dokud nevznikne hustá lesklá hmota (podobná té na pusinky).

  • KROK 2

    Smetanu vyšlehejte do konzistence, kdy lehce drží tvar. Smíchejte ji se žloutky a bílkovou směsí. Promíchanou směs přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte ztuhnout do mrazáku. Asi 10 minut před podáváním vyndejte z lednice.

reklama
reklama
reklama
reklama