Vanilková zmrzlina snadno a rychle
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Plus mražení
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks vejce
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 140 g cukr krupice
- 300 ml smetana ke šlehání, vysokoprocentní
Postup přípravy
- KROK 1
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky a vanilkový extrakt vyšlehejte elektrickým šlehačem do světlé pěny. Očistěte šlehací metly a pak v jiné misce ušlehejte sníh z bílků, do kterého postupně přidávejte cukr, dokud nevznikne hustá lesklá hmota (podobná té na pusinky).
- KROK 2
Smetanu vyšlehejte do konzistence, kdy lehce drží tvar. Smíchejte ji se žloutky a bílkovou směsí. Promíchanou směs přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte ztuhnout do mrazáku. Asi 10 minut před podáváním vyndejte z lednice.