Vánoční koláč
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření
- plus namáčení
- Velmi snadné
- Porce 8
Přejít na suroviny
- 4 lžíce mletých mandlí
- 1 sladký korpushotový, koupený
- 125 g bílého marcipánu
- 2 lžíce brandynebo rumu
- 200 g směsi sušeného ovocenamočeného v brandy
- 25 g plátků mandlí
- kcal338
- tuky15.5g
- nasycené3.1g
- sacharidy40.6g
- cukry29.5g
- vláknina1.7g
- proteín6.1g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Na základ korpusu nasypte 2 lžíce mletých mandlí. Na ty nastrouhejte 75 g marcipánu, posypte lžící sušeného ovoce a opět zasypejte lžící mandlí. Pokračujte zase marcipánem a nakonec přijde zbytek mandlí.
krok 2
Pečte při 180 °C/160 °C horkovzduch/plyn 4 po dobu 20-30 minut nebo dokud nejsou mandle zlatohnědé a ovoce šťavnaté – dejte pozor, abyste ovoce nespálili.