reklama

  • 4 lžíce mletých mandlí
  • 1 sladký korpus
    hotový, koupený
  • 125 g bílého marcipánu
  • 2 lžíce brandy
    nebo rumu
  • 200 g směsi sušeného ovoce
    namočeného v brandy
  • 25 g plátků mandlí

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal338
  • tuky15.5g
  • nasycené3.1g
  • sacharidy40.6g
  • cukry29.5g
  • vláknina1.7g
  • proteín6.1g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na základ korpusu nasypte 2 lžíce mletých mandlí. Na ty nastrouhejte 75 g marcipánu, posypte lžící sušeného ovoce a opět zasypejte lžící mandlí. Pokračujte zase marcipánem a nakonec přijde zbytek mandlí.

  • krok 2

    Pečte při 180 °C/160 °C horkovzduch/plyn 4 po dobu 20-30 minut nebo dokud nejsou mandle zlatohnědé a ovoce šťavnaté – dejte pozor, abyste ovoce nespálili.

reklama
reklama
reklama
reklama