reklama

Suroviny

  • 1 banán velký zralý
  • 2 lžíce cukr krystal
  • ¼ lžička sůl
  • 2 lžíce rostlinný olej + navíc na smažení
  • 120 g hladká moua
  • ½ lžička prášek do pečiva
  • 150 ml rostlinný nápoj ovesný, mandlový, sojový
  • javorový sirup, k podávání
  • ovoce (banán, borůvky) k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Banán rozmačkejte a vložte do mísy. Přidejte cukr, sůl a olej. Přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Uprostřed udělejte důlek a postupně do něj zašlehejte rostlinné (ne)mléko. Měli byste získat husté těsto, které je tekuté.

  • KROK 2

    Na pánvi rozehřejte na středním plameni trochu oleje. Přidejte 2 lžíce těsta a vytvořte lívance. Smažte z každé strany 2 – 3 minuty dozlatova. Podávejte se sirupem, nakrájeným banánem a lesním ovocem.

reklama
reklama
reklama
reklama