reklama

  • 1 banán
    velký zralý
  • 2 lžíce cukr
    krystal
  • ¼ lžička sůl
  • 2 lžíce rostlinný olej
    + navíc na smažení
  • 120 g hladká moua
  • ½ lžička prášek do pečiva
  • 150 ml rostlinný nápoj
    ovesný, mandlový, sojový
  • javorový sirup
    k podávání
  • ovoce
    (banán, borůvky) k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal94
  • tuky4g
    s nízkým obsahem
  • nasycené0g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy14g
  • cukry6g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Banán rozmačkejte a vložte do mísy. Přidejte cukr, sůl a olej. Přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Uprostřed udělejte důlek a postupně do něj zašlehejte rostlinné (ne)mléko. Měli byste získat husté těsto, které je tekuté.

  • krok 2

    Na pánvi rozehřejte na středním plameni trochu oleje. Přidejte 2 lžíce těsta a vytvořte lívance. Smažte z každé strany 2 – 3 minuty dozlatova. Podávejte se sirupem, nakrájeným banánem a lesním ovocem.

reklama
reklama
reklama
reklama