reklama

  • 2 ks vejce
    pokojové teploty
  • topinka
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal191
  • tuky13g
  • nasycené4g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín19g
  • sůl0.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Naplňte středně velký kastrol vodou a přiveďte k varu.

  • krok 2

    Ujistěte se, že vejce nejsou studená z lednice. Když mají vejce pokojovou teplotu, je pro ně menší šok, když se dostanou do horké vody. Tudíž je méně pravděpodobné, že prasknou. Můžete také použít propichovač na vejce, abyste do každého vejce před varem udělali malou dírku. To také sníží pravděpodobnost, že praskne. Vejce pomalu na lžíci ponořte do vody.

  • krok 3

    Nastavte časovač na 4 – 5 minut pro vejce na měkko k podávání s tousty nebo na 6 – 7 minut pro vejce na hniličku do salátu. Pokud chystáte vejce na salát, ponořte je po uplynutí času do misky se studenou vodou. Tím se zastaví var a skořápky půjdou rychleji loupat.

reklama
reklama
reklama
reklama