Vejce plněná majonézou
- Příprava a čas vaření
- Příprava -
- Vaření -
- Velmi snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 8 vejce, pokojové teploty (velikost M)
- 1/2 svazku pažitka
- 3 lžíce majonéza
- 2 lžičky hořčice
- 1/2 lžičky mletá paprika
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- KROK 1
Vejce vařte ve vroucí vodě asi 10 minut , sceďte, propláchněte ve studené vodě a oloupejte. Pažitku omyjte a nakrájejte najemno.
- KROK 2
Vejce podélně rozpulte, vyjměte žloutky, dejte do mísy a nechte vychladnout.
- KROK 3
Vaječné žloutky rozmačkejte vidličkou a vmíchjte majonézu, hořčici, papriku a utřete do hladka. Dochuťte solí a pepřem a naplňte do sáčku s hvězdicovou špičkou.
- KROK 4
Rozpůlená vejce rozprostřete na talíř, rovnoměrně naplňte krémem a podávejte posypané pažitkou.