Vejce s chorizo sendviči
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 2 velká vejcevčas vyndaná z lednice
- 4 tenké plátky měkkého bílého chlebanapř. toustového
- 2 lžíce rajčatového protlaku z pečených rajčatnebo kvalitního kečupu
- pár plátků choriza
- kcal413
- tuky16g
- nasycené5g
- sacharidy45g
- cukry4g
- vláknina3g
- proteín21g
- sůl2g
Postup přípravy
krok 1
Nejprve připravte sendviče. Na 2 plátky chleba natřete tenkou vrstvu protlaku z pečených rajčat. Na 1 plátek položte vrstvu choriza, na něj položte druhý plátek a přitlačte k sobě válečkem. Opakujte se zbývajícím chlebem.
krok 2
Vejce dejte do malého rendlíku se studenou vodou. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 3 a půl minuty.
krok 3
Mezitím rozpalte toustovač nebo kontaktní gril a opečte chorizo sendviče. Pokud se vrstvy začínají oddělovat, znovu je k sobě přitlačte válečkem. Odřízněte okraje a nakrájejte na 1 cm silné hranolky. Podávejte s vejci uvařenými naměkko.