reklama

  • 2 velká vejce
    včas vyndaná z lednice
  • 4 tenké plátky měkkého bílého chleba
    např. toustového
  • 2 lžíce rajčatového protlaku z pečených rajčat
    nebo kvalitního kečupu
  • pár plátků choriza

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal413
  • tuky16g
  • nasycené5g
  • sacharidy45g
  • cukry4g
  • vláknina3g
  • proteín21g
  • sůl2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nejprve připravte sendviče. Na 2 plátky chleba natřete tenkou vrstvu protlaku z pečených rajčat. Na 1 plátek položte vrstvu choriza, na něj položte druhý plátek a přitlačte k sobě válečkem. Opakujte se zbývajícím chlebem.

  • krok 2

    Vejce dejte do malého rendlíku se studenou vodou. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 3 a půl minuty.

  • krok 3

    Mezitím rozpalte toustovač nebo kontaktní gril a opečte chorizo sendviče. Pokud se vrstvy začínají oddělovat, znovu je k sobě přitlačte válečkem. Odřízněte okraje a nakrájejte na 1 cm silné hranolky. Podávejte s vejci uvařenými naměkko.

reklama
reklama
reklama
reklama