Vejce s tatarskou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- 3 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 200g žampiony
- 150g okurky nakládané
- 100g majonéza
- 6 vejce
- ½ pažitka
- ½ svazku kopr
- 5g sůl
- 3 g pepř
Postup přípravy
- KROK 1
Uvařte vejce na tvrdo. Podle jejich velikosti by to mělo trvat 8 až 10 minut. Po uvaření je vložte do studené vody. Vychladlá vejce oloupejte a rozkrojte podélně na půl.
- KROK 2
Část pažitky a petržele dejte stranou – nakonec je použijete na ozdobení vajec. Většinu bylinek nasekejte. Cibuli oloupejte, nakládané houby a okurky nakrájejte na kostičky.
- KROK 3
V misce smíchejte cibuli, okurky, houby, pažitku a majonézu. Promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
- KROK 4
Vejce rozložte na talíř žloutkem nahoru. Na každou polovinu naneste lžičku tatarky. Posypte pažitkou a ozdobte koprem.