reklama

  • 200g žampiony
  • 150g okurky
    nakládané
  • 100g majonéza
  • 6 vejce
  • ½ pažitka
  • ½ svazku kopr
  • 5g sůl
  • 3 g pepř

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal300
  • tuky20g
  • nasycené5g
  • sacharidy10g
  • cukry5g
  • vláknina2g
  • proteín15g
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Uvařte vejce na tvrdo. Podle jejich velikosti by to mělo trvat 8 až 10 minut. Po uvaření je vložte do studené vody. Vychladlá vejce oloupejte a rozkrojte podélně na půl.

  • krok 2

    Část pažitky a petržele dejte stranou – nakonec je použijete na ozdobení vajec. Většinu bylinek nasekejte. Cibuli oloupejte, nakládané houby a okurky nakrájejte na kostičky.

  • krok 3

    V misce smíchejte cibuli, okurky, houby, pažitku a majonézu. Promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

  • krok 4

    Vejce rozložte na talíř žloutkem nahoru. Na každou polovinu naneste lžičku tatarky. Posypte pažitkou a ozdobte koprem.

reklama
reklama
reklama
reklama