reklama

Suroviny

  • 2kg brambory střední velikosti
  • 1 česnek
  • 1 rozmarýn nebo tymián
  • ½ lžičky sůl
  • 4 lžíce olivový olej
  • 500 g tvaroh
  • 100 g jogurt
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 50 g bylinky čerstvé (rozmarýn, tymián, pažitka, petržel, řeřicha)
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 200 stupňů. Brambory důkladně omyjte a poté je nakrájejte mnoha jemnými řezy tak, abyste vytvořili velmi tenké (ale spojené) plátky. Abyste si práci usnadnili, krájejte každý brambor mezi dvěma vařečkami, o které se nůž při každém zakrojení včas zarazí.

  • KROK 2

    Česnek oloupejte, nasekejte nadrobno nebo prolisujte a vmíchejte do olivového oleje spolu s bylinkami a solí. Připravené brambory dejte řeznou stranou nahoru na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně potřete marinádou z olivového oleje. Brambory pečte na střední příčce 45 minut dozlatova. Pokud brambory příliš rychle hnědnou, zakryjte je po 30 minutách pečicím papírem.

  • KROK 3

    Mezitím si připravte bylinkový dip. Jogurt smíchejte s tvarohem a citronovou šťávou a vymíchejte do hladka. Bylinky opláchněte, osušte, nasekejte nadrobno a přidejte k tvarohu. Osolte, opepřete a podávejte spolu s bramborami, které do dipu namáčet.

reklama
reklama
reklama
reklama