Velikonoční čokoláda neboli rocky road
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení a 1 hodina tuhnutí
- Velmi snadné
- Porcí 8
Suroviny
- 225 g tmavá čokoláda, rozlámaná na kousky
- 100 g máslo, nakrájené na kostičky
- 2 lžíce kakao
- 2 lžíce zlatý sirup
- 100 g máslové čajové sušenky, bez náplně
- 50 g mini marshmallows
- 50 g sušené brusinky
- 200 g mini čokoládová vajíčka
Postup přípravy
- KROK 1
Plech o rozměrech 20 x 30 cm vyložte křížem 2 archy potravinářské fólie. Čokoládu a máslo dejte do žáruvzdorné mísy umístěné nad hrncem s jemně bublající vodou. Nechte nad vodní lázní rozpustit a míchejte, dokud nebude směs hladká a lesklá.
- KROK 2
Sundejte z plotny, přidejte kakao a zlatý sirup. Míchejte, dokud se vše úplně nespojí a nechte vychladnout při pokojové teplotě asi 15 minut.
- KROK 3
Dejte sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte, takže některé kousky zůstanou větší než jiné. Vmíchejte do zchladlé čokolády spolu s marshmallows, brusinkami a 150 g čokoládových mini vajíček.
- KROK 4
Nalijte směs do připraveného plechu a uhlaďte, aby vrstva byla všude stejně vysoká. Nasypte navrch zbývající mini čokoládová vajíčka, trochu je do směsu zatlačte. Dejte na 1 hodinu ztuhnout do lednice.
- KROK 5
Vyjměte z formy a nakrájejte na čtverce nebo kousky. Co nesníte, skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží až 1 týden.