reklama

Suroviny

  • 225 g tmavá čokoláda, rozlámaná na kousky
  • 100 g máslo, nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce kakao
  • 2 lžíce zlatý sirup
  • 100 g máslové čajové sušenky, bez náplně
  • 50 g mini marshmallows
  • 50 g sušené brusinky
  • 200 g mini čokoládová vajíčka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Plech o rozměrech 20 x 30 cm vyložte křížem 2 archy potravinářské fólie. Čokoládu a máslo dejte do žáruvzdorné mísy umístěné nad hrncem s jemně bublající vodou. Nechte nad vodní lázní rozpustit a míchejte, dokud nebude směs hladká a lesklá.

  • KROK 2

    Sundejte z plotny, přidejte kakao a zlatý sirup. Míchejte, dokud se vše úplně nespojí a nechte vychladnout při pokojové teplotě asi 15 minut.

  • KROK 3

    Dejte sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte, takže některé kousky zůstanou větší než jiné. Vmíchejte do zchladlé čokolády spolu s marshmallows, brusinkami a 150 g čokoládových mini vajíček.

  • KROK 4

    Nalijte směs do připraveného plechu a uhlaďte, aby vrstva byla všude stejně vysoká. Nasypte navrch zbývající mini čokoládová vajíčka, trochu je do směsu zatlačte. Dejte na 1 hodinu ztuhnout do lednice.

  • KROK 5

    Vyjměte z formy a nakrájejte na čtverce nebo kousky. Co nesníte, skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží až 1 týden.

reklama
reklama
reklama
reklama