reklama

  • 1.6 kg jehněčí kýta
    s kostí
  • 50 ml olivový olej
    + navíc
  • 3 snítky oregano
  • 4 snítky rozmarýn
  • 1 ks citron
    nastrouhaná kůra
  • 1 palice česnek
    stroužky rozmačkané
  • 1 red chilli
  • 1 kg brambory
    se slupkou, nakrájené na měsíčky
  • 3 bulvy fenykl
    podélně na čtvrtky podélně
  • 250 ml bílé víno
  • 250 ml vývar
    kuřecí

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal752
  • tuky38g
  • nasycené11g
  • sacharidy46g
  • cukry5g
  • vláknina9g
  • proteín46g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Jehněčí vyndejte z lednice 1 hodinu před přípravou a ostrým nožem udělejte drobné zářezy po celém povrchu. Olej smíchejte s oreganem, nasekanými lístky rozmarýnu a citronovou kůrou. Marinádou potřete celé maso a včetně zářezů.

  • krok 2

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Česnek, chilli papričky, brambory, fenykl a zbývající rozmarýn vložte do velké zapékací formy, zalijte trochou olivového oleje a promíchejte. Jehněčí maso bohatě osolte a opepřete a položte na zeleninu. Pečte 45 minut, dokud jehněčí nezačne hnědnout, poté zalijte vínem a vývarem. Pokračujte v pečení po dobu 35 – 40 minut pro středně propečené maso nebo 45 minut, pokud chcete maso zcela propečené.

  • krok 3

    Jehněčí maso vyjměte a nechte až 30 minut odpočívat stranou. Ztlumte troubu na 160 °C, zeleninu přikryjte alobalem a vložte ji ještě na půl hodiny péct. Pak rozložte listy fenyklu po zelenině, položte jehněčí maso zpět nahoru, přineste celý pekáč na stůl a servírujte.

reklama
reklama
reklama
reklama