reklama

Suroviny

  • 6.00 ks vejce bílky a žloutky zvlášť
  • 250 ml mléko
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 8 ks rohlíky nakrájené na kostičky
  • 1 hrst kopřivy čerstvé
  • 1 hrst petrželka, nasekaná
  • 400 g uzená krkovice
  • sůl
  • pepř čerstvě mletý
  • sádlo na vymazání
  • strouhanka na vysypání pekáčku
  • máslo

Postup přípravy

  • KROK 1

    Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

  • KROK 2

    Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát.

  • KROK 3

    Předehřejte troubu na 180 °C.

  • KROK 4

    Kopřivy spařte horkou vodou.

  • KROK 5

    Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

  • KROK 6

    Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20 – 30 minut dozlatova.

reklama
reklama
reklama
reklama