Velikonoční nádivka
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 6.00 ks vejce bílky a žloutky zvlášť
- 250 ml mléko
- 1 špetka muškátový oříšek
- 8 ks rohlíky nakrájené na kostičky
- 1 hrst kopřivy čerstvé
- 1 hrst petrželka, nasekaná
- 400 g uzená krkovice
- sůl
- pepř čerstvě mletý
- sádlo na vymazání
- strouhanka na vysypání pekáčku
- máslo
Postup přípravy
- KROK 1
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- KROK 2
Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát.
- KROK 3
Předehřejte troubu na 180 °C.
- KROK 4
Kopřivy spařte horkou vodou.
- KROK 5
Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
- KROK 6
Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20 – 30 minut dozlatova.