reklama

  • 6.00 ks vejce
    bílky a žloutky zvlášť
  • 250 ml mléko
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 8 ks rohlíky
    nakrájené na kostičky
  • 1 hrst kopřivy
    čerstvé
  • 1 hrst petrželka
    nasekaná
  • 400 g uzená krkovice
  • sůl
  • pepř
    čerstvě mletý
  • sádlo
    na vymazání
  • strouhanka
    na vysypání pekáčku
  • máslo

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal650
  • tuky40g
  • nasycené15g
  • sacharidy45g
  • cukry10g
  • vláknina5g
  • proteín35g
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

  • krok 2

    Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát.

  • krok 3

    Předehřejte troubu na 180 °C.

  • krok 4

    Kopřivy spařte horkou vodou.

  • krok 5

    Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

  • krok 6

    Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20 – 30 minut dozlatova.

reklama
reklama
reklama
reklama