Grilované halloumi špízy
Sýr halloumi je pevný a na grilování se skvěle hodí. Je to skvělá alternativa pro ty, kteří nejí maso. Stačí ho napíchnout na jehlu, okořenit oreganem a na talíři ho doplnit výběrem omáček podle vlastní chuti.
Dejte vařit vodu na kukuřici. Připravte si omáčku smícháním kečupu, cukru a octa s polovinou papriky.
Rozehřejte nepřilnavou pánev a opékejte vepřové maso 3–4 minuty z každé strany. V polovině přidejte lžící omáčky a obalte v ní steaky. Opékejte dokud nebude vepřové maso propečené a lepkavé.
Mezitím vhoďte kukuřici do vroucí vody a vařte 5-8 minut do měkka.
Zbývající papriku vmíchejte do roypuštěného másla. Kukuřici sceďte, potřete paprikovým máslem a podávejte s lepkavými vepřovými steaky a zeleným salátem.