reklama

  • 4 lžicky kečupu
  • 2 lžíce hnědého cukru
    ideálně muscovado
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžička mleté papriky
  • 4 vepřové kotlety
    zbavené tuku
  • 4 klasy kukuřice
  • 1 lžíce másla

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal320
  • tuky10g
  • nasycené4g
  • sacharidy30g
  • cukry14g
  • vláknina2g
  • proteín30g
  • sůl0.88g

Postup přípravy

  • krok 1

    Dejte vařit vodu na kukuřici. Připravte si omáčku smícháním kečupu, cukru a octa s polovinou papriky.

  • krok 2

    Rozehřejte nepřilnavou pánev a opékejte vepřové maso 3–4 minuty z každé strany. V polovině přidejte lžící omáčky a obalte v ní steaky. Opékejte dokud nebude vepřové maso propečené a lepkavé.

  • krok 3

    Mezitím vhoďte kukuřici do vroucí vody a vařte 5-8 minut do měkka.

  • krok 4

    Zbývající papriku vmíchejte do roypuštěného másla. Kukuřici sceďte, potřete paprikovým máslem a podávejte s lepkavými vepřovými steaky a zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama