Perfektní bramborová kaše do 30 minut
Připravte tuto hedvábnou kaši jako dokonalou přílohu: její největší předností je, že zůstane pěkně krémová, i když jste při její přípravě ušetřili pár kalorií.
Cibuli nakrájejte na jemná kolečka a vlože ji spolu se sádlem nebo sebraným vepřovým tukem do velké pánve s poklicí nebo zapékací nádoby, vhodné jak na sporák, tak do trouby. Vložte na sporák a na středním ohni opékejte za častého míchání asi 5 minut.
Ze zelí vykrojte tuhý košťál a pak nakrájejte nadrobné nudličky nebo nakrouhejte. Přidejte do pánve, promíchejte na nechte společně vařit na mírném ohni. Mezitím oloupejte jablko a nakrájejte jej na plátky.
Rozdrťte jalovec a kmín v hmoždíři a přidejte je spolu s plátky jablka do pánve. Osolte, opepřete a zalijte ciderem. Dobře promíchejte, přiveďte k varu, přikryjte poklicí a vařte 20 minut.
Troubu rozehřejte na 160°C. Kotlety z obou stran osolte a opepřete. Pánev s těžkým dnem rozehřejte na středně vysokou teplotu, vlijte do ní olej, vložte kotlety a opečte je z obou stran. Pak vyjměte z pánve a vložte na zelí a do jídla rozdrobte kostku kuřecího bujonu. Zakryjte poklicí, vložte do trouby a duste 30 minut. Kotlety by měly být měkké a tekutina zredukovaná. Pokud jídlo stále plave v cideru, postavte pánev nebo zapékací nádobu na sporák a vařte, dokud se tekutina trochu neodpaří. Podle potřeby dosolte a dopepřete. Podávejte s bramborovou kaší.