Vepřové kotlety v lepkavé omáčce s tymiánem a hořčicí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 ks vepřová kotleta, zbavená přebytečného tuku
- 1 lžička olivový olej
- kousek másla
- 1 ks velká cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 1 lžička tymián, listy
- 2 lžíce pomerančová marmeláda
- 1 lžička celozrnná hořčice
- 300 ml kuřecí vývar
Postup přípravy
- KROK 1
Kotlety ochuťte pepřem (není třeba solit). Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej, kotlety na něm 5 minut opékejte a jednou otočte. Přendejte je na talíř.
- KROK 2
Na pánvi zpěňte máslo a vmíchejte do něj cibuli a tymián, které velmi opatrně restujte 15 minut, dokud cibule nezměkne a nezezlátne. Pak vmíchejte marmeládu, hořčici, vývar a vařte 2 minuty, dokud směs nezačne houstnout. Kotlety vraťte do pánve se vzniklou omáčkou, ještě 3 minuty povařte a můžete podávat.