reklama

Suroviny

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 červená cibule, nakrájená na klínky
  • 2 velké neoloupané hrušky, nakrájené na čtvrtky a zbavené jádřinců
  • několik snítek rozmarýnu, lístky nasekané nahrubo
  • 4 vepřové kotlety bez kosti, přibližně 175g každá, zbavené přebytečného tuku
  • 50 g modrý sýr, nakrájený na kostičky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte na dvou hořácích na sporáku pekáček s olejem, vsypte do něj cibuli, hrušky a většinu rozmarýnu. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Restujte 5 minut nebo dokud cibule nezačne zlátnout.

  • KROK 2

    Zapněte v troubě gril na vysokou teplotu. Osolte a opepřete vepřové maso, pak ho vložte mezi cibuli a hrušky a opékejte asi 5 minut, nebo dokud není zlatavé a propečené. V polovině pečení otočte. Posypte zbylým rozmarýnem a kousky modrého sýra a vložte pod gril. Grilujte, dokud se sýr nezačne rozpouštět. Poté podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama