Vepřové maso na hruškách
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 2 červená cibule, nakrájená na klínky
- 2 velké neoloupané hrušky, nakrájené na čtvrtky a zbavené jádřinců
- několik snítek rozmarýnu, lístky nasekané nahrubo
- 4 vepřové kotlety bez kosti, přibližně 175g každá, zbavené přebytečného tuku
- 50 g modrý sýr, nakrájený na kostičky
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte na dvou hořácích na sporáku pekáček s olejem, vsypte do něj cibuli, hrušky a většinu rozmarýnu. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Restujte 5 minut nebo dokud cibule nezačne zlátnout.
- KROK 2
Zapněte v troubě gril na vysokou teplotu. Osolte a opepřete vepřové maso, pak ho vložte mezi cibuli a hrušky a opékejte asi 5 minut, nebo dokud není zlatavé a propečené. V polovině pečení otočte. Posypte zbylým rozmarýnem a kousky modrého sýra a vložte pod gril. Grilujte, dokud se sýr nezačne rozpouštět. Poté podávejte.