reklama

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 červená cibule
    nakrájená na klínky
  • 2 velké neoloupané hrušky
    nakrájené na čtvrtky a zbavené jádřinců
  • několik snítek rozmarýnu
    lístky nasekané nahrubo
  • 4 vepřové kotlety bez kosti
    přibližně 175g každá, zbavené přebytečného tuku
  • 50 g modrý sýr
    nakrájený na kostičky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal334
  • tuky14g
  • nasycené5g
  • sacharidy12g
  • cukry11g
  • vláknina3g
  • proteín42g
  • sůl0.68g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte na dvou hořácích na sporáku pekáček s olejem, vsypte do něj cibuli, hrušky a většinu rozmarýnu. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Restujte 5 minut nebo dokud cibule nezačne zlátnout.

  • krok 2

    Zapněte v troubě gril na vysokou teplotu. Osolte a opepřete vepřové maso, pak ho vložte mezi cibuli a hrušky a opékejte asi 5 minut, nebo dokud není zlatavé a propečené. V polovině pečení otočte. Posypte zbylým rozmarýnem a kousky modrého sýra a vložte pod gril. Grilujte, dokud se sýr nezačne rozpouštět. Poté podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama