Vepřové maso se zázvorovými nudlemi a kapustou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- špetka grilovacího koření
- 4 vepřové steaky
- 250 g vaječných nudlí
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 300 g listů mladé kapusty
- 1 červená chilli paprikajemně nasekaná
- kcal493
- tuky17g
- nasycené4g
- sacharidy50g
- cukry6g
- vláknina4g
- proteín38g
- sůl1.95g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte polovinu zázvoru se sójovou omáčkou, medem a grilovacím kořením v misce.
krok 2
Přidejte do misky vepřové steaky a pořádně je v marinádě obalte. Na rozpálené pánvi grilujte každý plátek masa 6–8 minut, dokud není maso měkké a dozlatova propečené. Během grilování jednou otočte.
krok 3
Mezitím uvařte nudle podle návodu na obalu. Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej, poté na něm rychle opečte zbývající zázvor smíchaný s kapustou a chilli papričkou po dobu 2 minut, dokud listy kapusty nezavadnou. Nudle sceďte a přidejte do pánve, vše promíchejte. Podávejte k vepřovým steakům.