reklama

  • 500 g vepřové panenky
    nakrájené na steaky
  • 1 balení řeckého jogurtu
  • 20 ml oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 80 g červené cibule
  • 150 g okurka
  • 300 g rajčat
  • 6 g kopru
  • 20 ml vinného octa
  • 6 g soli
  • 3 g oregana
  • 10 ml olivového oleje
  • 4 pita chleba

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal600
  • tuky30g
  • nasycené10g
  • sacharidy40g
  • cukry10g
  • vláknina6g
  • proteín50g
    bohatý na
  • sůl1.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Marinování masa: v plastovém sáčku smíchejte lžíci červeného vinného octa s oreganem, lžičkou olivového oleje a nasekaným česnekem. Položte do ní 4 plátky vepřové panenky a potřete marinádou. Sáček pevně uzavřeme. Maso marinujte 20 minut při pokojové teplotě.

  • krok 2

    Omáčka: zbylou lžíci octa smíchejte se zbylým olivovým olejem, jogurtem, lžící nasekaného kopru a 1/4 lžičky soli. Vychladit v lednici.

  • krok 3

    Zelenina: rajčata, okurky a cibuli nakrájíme na kostičky. Lehce je osolíme a promícháme.

  • krok 4

    Grilování masa: předehřejte rošt. Pokapejte ho olejem. Vyjměte vepřové maso ze sáčku. Posypte ho solí a pepřem z obou stran. Kotlety položte na gril a grilujte 4 minuty z každé strany nebo do požadovaného stupně propečení.

  • krok 5

    Podávání: pitu ohřejte na grilu. Steaky podáváme se salátem, chlebem a porcí jogurtové omáčky.

reklama
reklama
reklama
reklama