Vepřové na řecký způsob
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Porce 4
- 500 g vepřové panenkynakrájené na steaky
- 1 balení řeckého jogurtu
- 20 ml oleje
- 2 stroužky česneku
- 80 g červené cibule
- 150 g okurka
- 300 g rajčat
- 6 g kopru
- 20 ml vinného octa
- 6 g soli
- 3 g oregana
- 10 ml olivového oleje
- 4 pita chleba
- kcal600
- tuky30g
- nasycené10g
- sacharidy40g
- cukry10g
- vláknina6g
- proteín50gbohatý na
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Marinování masa: v plastovém sáčku smíchejte lžíci červeného vinného octa s oreganem, lžičkou olivového oleje a nasekaným česnekem. Položte do ní 4 plátky vepřové panenky a potřete marinádou. Sáček pevně uzavřeme. Maso marinujte 20 minut při pokojové teplotě.
krok 2
Omáčka: zbylou lžíci octa smíchejte se zbylým olivovým olejem, jogurtem, lžící nasekaného kopru a 1/4 lžičky soli. Vychladit v lednici.
krok 3
Zelenina: rajčata, okurky a cibuli nakrájíme na kostičky. Lehce je osolíme a promícháme.
krok 4
Grilování masa: předehřejte rošt. Pokapejte ho olejem. Vyjměte vepřové maso ze sáčku. Posypte ho solí a pepřem z obou stran. Kotlety položte na gril a grilujte 4 minuty z každé strany nebo do požadovaného stupně propečení.
krok 5
Podávání: pitu ohřejte na grilu. Steaky podáváme se salátem, chlebem a porcí jogurtové omáčky.