
Vepřové na řecký způsob
Grilované vepřové kotlety v chutné řecké verzi. Dopřwjte si pořádný kousek masa vonící jako řecká pláž. Podobně můžete připravit také chutné řecké špízy nebo marinovanou krkovičku. Vepřové na řecký způsob je ideální recept pro letní grilováni.
- 500 g vepřové panenkynakrájené na steaky
- 1 balení řeckého jogurtu
- 20 ml oleje
- 2 stroužky česneku
- 80 g červené cibule
- 150 g okurka
- 300 g rajčat
- 6 g kopru
- 20 ml vinného octa
- 6 g soli
- 3 g oregana
- 10 ml olivového oleje
- 4 pita chleba
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal600
- tuky30g
- nasycené10g
- sacharidy40g
- cukry10g
- vláknina6g
- proteín50gbohatý na
- sůl1.5g
Postup přípravy
krok 1
Marinování masa: v plastovém sáčku smíchejte lžíci červeného vinného octa s oreganem, lžičkou olivového oleje a nasekaným česnekem. Položte do ní 4 plátky vepřové panenky a potřete marinádou. Sáček pevně uzavřeme. Maso marinujte 20 minut při pokojové teplotě.
krok 2
Omáčka: zbylou lžíci octa smíchejte se zbylým olivovým olejem, jogurtem, lžící nasekaného kopru a 1/4 lžičky soli. Vychladit v lednici.
krok 3
Zelenina: rajčata, okurky a cibuli nakrájíme na kostičky. Lehce je osolíme a promícháme.
krok 4
Grilování masa: předehřejte rošt. Pokapejte ho olejem. Vyjměte vepřové maso ze sáčku. Posypte ho solí a pepřem z obou stran. Kotlety položte na gril a grilujte 4 minuty z každé strany nebo do požadovaného stupně propečení.
krok 5
Podávání: pitu ohřejte na grilu. Steaky podáváme se salátem, chlebem a porcí jogurtové omáčky.