reklama

Suroviny

  • 600g vepřové plátky
  • 1 cibule
  • 1 česnek
  • 400g žampiony
  • ½ svazku petrželka
  • sůl
  • 2 lžíce olej rostlinný
  • pepř
  • 20 g máslo
  • 80 g slanina
  • 1 lžička rajčatový protlak
  • 2 lžíce hořčice
  • 400 ml vývar zeleninový
  • 1 lžička škrob
  • 200 ml smetana
  • 150 g zakysaná smetana

Postup přípravy

  • KROK 1

    Vepřové maso opláchněte ve studené vodě, osušte a zbavte šlach a tuku. Maso nakrájejte na 2 – 3 cm silné plátky.

  • KROK 2

    Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Petržel omyjte, sceďte, otrhejte lístky a nasekejte.

  • KROK 3

    Do pánve dejte olej a zahřejte. Vepřový řízek osolte, opečte na pánvi na rozpáleném oleji 2 – 3 minuty z obou stran do zlatova. Vyjměte z pánve, opepřete a dejte stranou i se šťávou.

  • KROK 4

    Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte houby, nakrájenou cibuli a česnek a restujete 2 – 3 minuty do světle hnědé barvy. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu, rajčatový protlak a hořčici a restujte 1 minutu . Zalijte zeleninovým vývarem, uvolněte odkapanou pánev a za stálého míchání vařte 1 – 2 minuty .

  • KROK 5

    Rozmíchejte kukuřičný škrob v 1 lžící vody. Vložte vepřové řízky do pánve s omáčkou. Zalijte smetanou a duste asi 2 minuty . Přidejte škrob.

  • KROK 6

    Vmíchejte zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem. Rozdělte maso s omáčkou a houbami na 4 talíře, posypte nasekanou petrželkou a podávejte s tagliatelle.

reklama
reklama
reklama
reklama