Vepřové řízky v citronovém parmezánu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 vepřové řízky
- 3 krajíce bílého chlebanatrhaného na kousky
- kůra z 1 bio citronu
- 50 g strouhaného parmezánu
- 50 g piniových oříšků
- 2 větvičky rozmarýnulisty otrhané
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 vejcerozšlehaná
- olivový olej
- 4 citronyk podávání, nakrájené na kousky
- kcal610
- tuky42g
- nasycené13g
- sacharidy26g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín32g
- sůl0.9g
Postup přípravy
krok 1
Z masa okrájejte tučné části, poté je jeden po druhém vkládejte mezi 2 kusy pečicího papíru a válečkem nebo paličkou na maso naklepejte.
krok 2
Chléb, citronovou kůru, parmezán, piniové oříšky a lístky rozmarýnu dejte do mísy kuchyňského robotu a rozmixujte na jemnou strouhanku. Přendejte do mělké misky.
krok 3
Mouku rozprostřeme na talíř, vejce rozklepněte do mělké mísy a rozkvedlejte. Vepřové maso okořeňte, poté obalte v mouce. Každý plátek ponořte do vajíčka, poté vtlačte do strouhanky a rovnoměrně obalte.
krok 4
Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte vepřové maso z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude zlaté a křupavé. Ihned podávejte s měsíčky citronu.