reklama

  • 4 vepřové řízky
  • 3 krajíce bílého chleba
    natrhaného na kousky
  • kůra z 1 bio citronu
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 50 g piniových oříšků
  • 2 větvičky rozmarýnu
    listy otrhané
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
    rozšlehaná
  • olivový olej
  • 4 citrony
    k podávání, nakrájené na kousky

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal610
  • tuky42g
  • nasycené13g
  • sacharidy26g
  • cukry2g
  • vláknina1g
  • proteín32g
  • sůl0.9g

Postup přípravy

  • krok 1

    Z masa okrájejte tučné části, poté je jeden po druhém vkládejte mezi 2 kusy pečicího papíru a válečkem nebo paličkou na maso naklepejte.

  • krok 2

    Chléb, citronovou kůru, parmezán, piniové oříšky a lístky rozmarýnu dejte do mísy kuchyňského robotu a rozmixujte na jemnou strouhanku. Přendejte do mělké misky.

  • krok 3

    Mouku rozprostřeme na talíř, vejce rozklepněte do mělké mísy a rozkvedlejte. Vepřové maso okořeňte, poté obalte v mouce. Každý plátek ponořte do vajíčka, poté vtlačte do strouhanky a rovnoměrně obalte.

  • krok 4

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte vepřové maso z každé strany 2–3 minuty, dokud nebude zlaté a křupavé. Ihned podávejte s měsíčky citronu.

reklama
reklama
reklama
reklama