reklama

  • 600 g vepřová panenka
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 1 citron
    štáva i jemně nastrouhaná kůra
  • 1 lžíce tekutý med
  • 1 lžíce olivový olej

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal220
  • tuky6g
  • nasycené0g
  • sacharidy3g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín38g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vepřové maso nakrájejte na kousky o velikosti sousta a jarní cibulku nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky. V misce smíchejte provensálské koření, citronovou kůru a šťávu, med, olej a trochu soli a čerstvě mletého pepře. Přidejte vepřové maso a jarní cibulky a dobře promíchejte, aby se všechno rovnoměrně obalilo.

  • krok 2

    Maso a cibulky střídavě napichujte na 4 delší nebo 8 kratších jehel. Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Špízy opékejte 6–8 minut za občasného obracení, dokud nezhnědnou.

reklama
reklama
reklama
reklama