Vepřové špízy s provensálským kořením
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 600 g vepřová panenka
- 1 svazek jarní cibulka
- 2 lžičky provensálského koření
- 1 citronštáva i jemně nastrouhaná kůra
- 1 lžíce tekutý med
- 1 lžíce olivový olej
- kcal220
- tuky6g
- nasycené0g
- sacharidy3g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín38g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Vepřové maso nakrájejte na kousky o velikosti sousta a jarní cibulku nakrájejte na 3 cm dlouhé kousky. V misce smíchejte provensálské koření, citronovou kůru a šťávu, med, olej a trochu soli a čerstvě mletého pepře. Přidejte vepřové maso a jarní cibulky a dobře promíchejte, aby se všechno rovnoměrně obalilo.
krok 2
Maso a cibulky střídavě napichujte na 4 delší nebo 8 kratších jehel. Rozpalte gril nebo grilovací pánev. Špízy opékejte 6–8 minut za občasného obracení, dokud nezhnědnou.