
Vepřové špízy s rychlou smaženou rýží
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžička thajské kari pasty
- 1 lžička světlého muscovado cukru
- 250 g nízkotučného přírodního jogurtu
- 400 g libového vepřového masanakrájeného na kostky
- 300 g hříbků
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 jarní cibulkyjemně nasekané
- 2cm kousek čerstvého zázvorujemně nasekaný
- 200 g basmati rýžeuvařené a vychladlé
- 100 g cukrového hrášku
- 175 g kukuřice
- špetka uzené papriky
- citronnebo limetky, na vymačkání
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal421
- tuky9g
- nasycené2g
- sacharidy56g
- cukry8g
- vláknina2g
- proteín33g
- sůl0.37g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte kari pastu, cukr a polovinu jogurtu ve velké míse. Přidejte vepřové maso a houby. Dobře promíchejte a poté navlékněte na 8 špejlí.
krok 2
Špízy pečte na rozpáleném grilu 6–8 minut, jednou otočte.
krok 3
Mezitím na nepřilnavé pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte jarní cibulku a zázvor a krátce orestujte. Přidejte rýži, hrášek, sladkou kukuřici a papriku, poté smažte 2-3 minuty. Podávejte s masem, zbytkem jogurtu a kolečky citronu nebo limetky.