reklama

  • 1 lžička thajské kari pasty
  • 1 lžička světlého muscovado cukru
  • 250 g nízkotučného přírodního jogurtu
  • 400 g libového vepřového masa
    nakrájeného na kostky
  • 300 g hříbků
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 jarní cibulky
    jemně nasekané
  • 2cm kousek čerstvého zázvoru
    jemně nasekaný
  • 200 g basmati rýže
    uvařené a vychladlé
  • 100 g cukrového hrášku
  • 175 g kukuřice
  • špetka uzené papriky
  • citron
    nebo limetky, na vymačkání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal421
  • tuky9g
  • nasycené2g
  • sacharidy56g
  • cukry8g
  • vláknina2g
  • proteín33g
  • sůl0.37g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smíchejte kari pastu, cukr a polovinu jogurtu ve velké míse. Přidejte vepřové maso a houby. Dobře promíchejte a poté navlékněte na 8 špejlí.

  • krok 2

    Špízy pečte na rozpáleném grilu 6–8 minut, jednou otočte.

  • krok 3

    Mezitím na nepřilnavé pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte jarní cibulku a zázvor a krátce orestujte. Přidejte rýži, hrášek, sladkou kukuřici a papriku, poté smažte 2-3 minuty. Podávejte s masem, zbytkem jogurtu a kolečky citronu nebo limetky.

reklama
reklama
reklama
reklama