Plněné vepřové medailonky
Rychlá a svěží večeře na závěr horkého letního dne? Jednoduché plněné vepřové medailonky osvěží každé letní grilování. Připravené v troubě ovšem zahřejí i během zimy.
Tahle snadná sezónní rebarborová omáčka z pouhých pěti ingrediencí, která je díky troše bílého vinného octa příjemné navinulá, se fantasticky hodí k vepřové pečeni, ale také k hovězímu, drůbežímu, zvěřině, rybám nebo grilovaným sýrům. A co víc – v ledničce vám vydrží až dva dny, takže si ji bez obav můžete připravit předem.
Nutriční hodnoty: na porci
Rebarboru, bílý vinný ocet a cukr dejte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, aby rebarbora změkla. Přidejte máslo a rozmixujte v kuchyňském robotu nebo tyčovým mixérem do hladka. Různé druhy rebarbory mají různý obsah vody, takže pokud se vám omáčka zdá moc tekutá, vařte ji, dokud se mírně nezredukuje.