Vol-au-vent s uzeným pstruhem, křenem a chřestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 10 kusů
Skip to ingredients
Suroviny
- 10 ks vol-au-vent (předpečené mističky z listového těsta)
- 200 g uzený pstruh
- 1-2 lžičky smetanový křen (záleží na intenzitě chuti)
- 6 lžic crème fraîche
- 1 plná lžíce kopr nasekaný, + větvičky na ozdobu
- citronová šťáva
- 10 ks chřest, očištěný
Postup přípravy
- KROK 1
Chřest vařte ve vroucí osolené vodě 3-4 minuty, dokud nezměkne. Sceďte a ihned ochlaďte ve studené vodě, poté osušte. Špičky chřestu odřízněte od stonků, aby byly asi 2 cm dlouhé, a dejte stranou. Nakrájejte stonky na malé kousky.
- KROK 2
Pstruha nakrájejte na malé kousky a dejte do misky. Přidejte nakrájené stonky chřestu, křen, crème fraîche, kopr a citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem. Vychlaďte.
- KROK 3
Smetanovou směs rozdělte do 10 ks vol-au-vent a navrch každý ozdobte špičkou chřestu a snítkou kopru.