reklama

Suroviny

  • 10 ks vol-au-vent (předpečené mističky z listového těsta)
  • 200 g uzený pstruh
  • 1-2 lžičky smetanový křen (záleží na intenzitě chuti)
  • 6 lžic crème fraîche
  • 1 plná lžíce kopr nasekaný, + větvičky na ozdobu
  • citronová šťáva
  • 10 ks chřest, očištěný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Chřest vařte ve vroucí osolené vodě 3-4 minuty, dokud nezměkne. Sceďte a ihned ochlaďte ve studené vodě, poté osušte. Špičky chřestu odřízněte od stonků, aby byly asi 2 cm dlouhé, a dejte stranou. Nakrájejte stonky na malé kousky.

  • KROK 2

    Pstruha nakrájejte na malé kousky a dejte do misky. Přidejte nakrájené stonky chřestu, křen, crème fraîche, kopr a citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem. Vychlaďte.

  • KROK 3

    Smetanovou směs rozdělte do 10 ks vol-au-vent a navrch každý ozdobte špičkou chřestu a snítkou kopru.

reklama
reklama
reklama
reklama