reklama

  • 10 ks vol-au-vent
    (předpečené mističky z listového těsta)
  • 200 g uzený pstruh
  • 1-2 lžičky smetanový křen
    (záleží na intenzitě chuti)
  • 6 lžic crème fraîche
  • 1 plná lžíce kopr
    nasekaný, + větvičky na ozdobu
  • citronová šťáva
  • 10 ks chřest
    očištěný

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal129
  • tuky10g
  • nasycené5g
  • sacharidy7g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Chřest vařte ve vroucí osolené vodě 3-4 minuty, dokud nezměkne. Sceďte a ihned ochlaďte ve studené vodě, poté osušte. Špičky chřestu odřízněte od stonků, aby byly asi 2 cm dlouhé, a dejte stranou. Nakrájejte stonky na malé kousky.

  • krok 2

    Pstruha nakrájejte na malé kousky a dejte do misky. Přidejte nakrájené stonky chřestu, křen, crème fraîche, kopr a citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem. Vychlaďte.

  • krok 3

    Smetanovou směs rozdělte do 10 ks vol-au-vent a navrch každý ozdobte špičkou chřestu a snítkou kopru.

reklama
reklama
reklama
reklama