Voňavé jehněčí kotlety se zázvorem a chilli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- plus marinování
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 stroužky česnek, rozdrcený
- 1 lžíce zázvor, čerstvý, strouhaný
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžička římský kmín
- 8 jehněčí kotlety
Postup přípravy
- KROK 1
Česnek dejte do mísy společně se zázvorem, citronovou šťávou, olejem, kořením, osolte a opepřete. Rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a poté směsí potřete jehněčí kotlety z obou stran. Maso nechte marinovat v lednici několik hodin, ještě lépe přes noc.
- KROK 2
Rozpalte gril a kotlety na něm opékejte asi 3 minuty z každé strany, dokud nebudou uvařené, ale uprostřed stále růžové a šťavnaté.