reklama

  • 4 stroužky česnek
    rozdrcený
  • 1 lžíce zázvor
    čerstvý, strouhaný
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička římský kmín
  • 8 jehněčí kotlety

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal227
  • tuky12g
  • nasycené4g
  • sacharidy1g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín30g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Česnek dejte do mísy společně se zázvorem, citronovou šťávou, olejem, kořením, osolte a opepřete. Rozmixujte tyčovým mixérem do hladka a poté směsí potřete jehněčí kotlety z obou stran. Maso nechte marinovat v lednici několik hodin, ještě lépe přes noc.

  • krok 2

    Rozpalte gril a kotlety na něm opékejte asi 3 minuty z každé strany, dokud nebudou uvařené, ale uprostřed stále růžové a šťavnaté.

reklama
reklama
reklama
reklama