reklama

  • 1 vejce
  • 1 Little Gem salát
    nasekaný
  • 195g konzervované kukuřice
  • 1 mrkev
    nastrouhaná nahrubo
  • okurka
    zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • 100g krevety
    uvařené
  • 2 lžíce extra lehká majonéza
  • 1 lžíce rajčatový kečup
  • špetka Tabasco omáčky
  • 1 půlměsíček citronu
    k podávání (volitelné)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal479
  • tuky12g
  • nasycené3g
  • sacharidy59g
  • cukry29g
  • vláknina6g
  • proteín37g
  • sůl4.56g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vejce vařte 8 minut v malém hrnci s vroucí vodou, poté slijte a podlijte vejce studenou vodou, dokud nevychladne. Oloupejte skořápku a nakrájejte na kolečka.

  • krok 2

    Salát navrstvěte do mísy počínaje Little Gem salátem, dále přidejte vrstvu konzervované kukuřice, mrkve, okurky, vejce a pokryjte krevetami. Smíchejte majonézu a kečup s trochou tabasca a nalijte navrch. K podávání lze přidat s kousek citronu.

reklama
reklama
reklama
reklama