Vrstvený krevetový salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 1 porce
Přejít na suroviny
- 1 vejce
- 1 Little Gem salátnasekaný
- 195g konzervované kukuřice
- 1 mrkevnastrouhaná nahrubo
- okurkazbavená semínek a nakrájená na kostičky
- 100g krevetyuvařené
- 2 lžíce extra lehká majonéza
- 1 lžíce rajčatový kečup
- špetka Tabasco omáčky
- 1 půlměsíček citronuk podávání (volitelné)
- kcal479
- tuky12g
- nasycené3g
- sacharidy59g
- cukry29g
- vláknina6g
- proteín37g
- sůl4.56g
Postup přípravy
krok 1
Vejce vařte 8 minut v malém hrnci s vroucí vodou, poté slijte a podlijte vejce studenou vodou, dokud nevychladne. Oloupejte skořápku a nakrájejte na kolečka.
krok 2
Salát navrstvěte do mísy počínaje Little Gem salátem, dále přidejte vrstvu konzervované kukuřice, mrkve, okurky, vejce a pokryjte krevetami. Smíchejte majonézu a kečup s trochou tabasca a nalijte navrch. K podávání lze přidat s kousek citronu.