Vrstvený krevetový salát
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 1 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 vejce
- 1 Little Gem salát, nasekaný
- 195g konzervované kukuřice
- 1 mrkev, nastrouhaná nahrubo
- okurka, zbavená semínek a nakrájená na kostičky
- 100g krevety, uvařené
- 2 lžíce extra lehká majonéza
- 1 lžíce rajčatový kečup
- špetka Tabasco omáčky
- 1 půlměsíček citronu, k podávání (volitelné)
Postup přípravy
- KROK 1
Vejce vařte 8 minut v malém hrnci s vroucí vodou, poté slijte a podlijte vejce studenou vodou, dokud nevychladne. Oloupejte skořápku a nakrájejte na kolečka.
- KROK 2
Salát navrstvěte do mísy počínaje Little Gem salátem, dále přidejte vrstvu konzervované kukuřice, mrkve, okurky, vejce a pokryjte krevetami. Smíchejte majonézu a kečup s trochou tabasca a nalijte navrch. K podávání lze přidat s kousek citronu.