reklama

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 česnekové stroužky
    rozdrcené
  • 1 kg brambor
    oloupané a nakrájené na kousky
  • 4 velké mrkve
    oloupané a nakrájené na kousky
  • 3 větvičky tymiánu
    listy odstraněny a hrubě nasekané
  • 850 ml zeleninového vývaru
  • 500 ml polotučného mléka
  • 4 plechovky směsných fazolí
    scezené

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal307
  • tuky7g
  • nasycené2g
  • sacharidy47g
  • cukry27g
  • vláknina14g
    bohatý na
  • proteín17g
  • sůl0.99g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej a poté česnek, nechtejte orestovat. Vsypte brambory, mrkev a část tymiánu, poté zalijte vývarem a mlékem. Přiveďte k varu a vařte do změknutí zeleniny.

  • krok 2

    Třetinu uvařené polévky nalijte do mixéru, rozmixujte na hladký krém a poté vlijte zpět do hrnce. Přidejte scezené fazole. Dochuťte kořením, poté vraťte na oheň a prohřejte. Podávejte posypané zbylým tymiánem a křupavými krutonky.

reklama
reklama
reklama
reklama