Vydatná fazolová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 česnekové stroužky, rozdrcené
- 1 kg brambor, oloupané a nakrájené na kousky
- 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
- 3 větvičky tymiánu, listy odstraněny a hrubě nasekané
- 850 ml zeleninového vývaru
- 500 ml polotučného mléka
- 4 plechovky směsných fazolí, scezené
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a poté česnek, nechtejte orestovat. Vsypte brambory, mrkev a část tymiánu, poté zalijte vývarem a mlékem. Přiveďte k varu a vařte do změknutí zeleniny.
- KROK 2
Třetinu uvařené polévky nalijte do mixéru, rozmixujte na hladký krém a poté vlijte zpět do hrnce. Přidejte scezené fazole. Dochuťte kořením, poté vraťte na oheň a prohřejte. Podávejte posypané zbylým tymiánem a křupavými krutonky.