Vydatná fazolová polévka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 česnekové stroužkyrozdrcené
- 1 kg bramboroloupané a nakrájené na kousky
- 4 velké mrkveoloupané a nakrájené na kousky
- 3 větvičky tymiánulisty odstraněny a hrubě nasekané
- 850 ml zeleninového vývaru
- 500 ml polotučného mléka
- 4 plechovky směsných fazolíscezené
- kcal307
- tuky7g
- nasycené2g
- sacharidy47g
- cukry27g
- vláknina14gbohatý na
- proteín17g
- sůl0.99g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a poté česnek, nechtejte orestovat. Vsypte brambory, mrkev a část tymiánu, poté zalijte vývarem a mlékem. Přiveďte k varu a vařte do změknutí zeleniny.
krok 2
Třetinu uvařené polévky nalijte do mixéru, rozmixujte na hladký krém a poté vlijte zpět do hrnce. Přidejte scezené fazole. Dochuťte kořením, poté vraťte na oheň a prohřejte. Podávejte posypané zbylým tymiánem a křupavými krutonky.