reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 česnekové stroužky, rozdrcené
  • 1 kg brambor, oloupané a nakrájené na kousky
  • 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
  • 3 větvičky tymiánu, listy odstraněny a hrubě nasekané
  • 850 ml zeleninového vývaru
  • 500 ml polotučného mléka
  • 4 plechovky směsných fazolí, scezené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej a poté česnek, nechtejte orestovat. Vsypte brambory, mrkev a část tymiánu, poté zalijte vývarem a mlékem. Přiveďte k varu a vařte do změknutí zeleniny.

  • KROK 2

    Třetinu uvařené polévky nalijte do mixéru, rozmixujte na hladký krém a poté vlijte zpět do hrnce. Přidejte scezené fazole. Dochuťte kořením, poté vraťte na oheň a prohřejte. Podávejte posypané zbylým tymiánem a křupavými krutonky.

reklama
reklama
reklama
reklama