Jednoduché gulášové těstoviny z jednoho hrnce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 cibule(asi 340 g), nakrájené
- 500 g mleté maso s 5% tuku
- 2 paprikyzbavené semen a jemně nakrájené
- 3 stroužky česnekunakrájené
- 1 lžíce listů tymiánu
- 2 lžíce uzené papriky
- 400 g plechovka krájených rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 800 ml horkého zeleninového vývaru
- 180 g celozrnných penne
- kcal454
- tuky13g
- nasycené3g
- sacharidy44g
- cukry14g
- vláknina11gbohatý na
- proteín34g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci na středním ohni rozehřejte olej a smažte na něm cibuli po dobu 10 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Bude to trvat cca 10 minut. Pak přidejte mleté maso a vařečkou rozbijte všechny hrudky. Přimíchejte papriky a poduste 5 minut.
krok 2
Přidejte česnek, tymián a papriku a dobře promíchejte. Přidejte krájená rajčata, rajčatový protlak a vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte na mírném ohni pod pokličkou 10 minut.
krok 3
Přidejte penne, znovu zakryjte pokličkou a přiveďte k varu. Opět snižte teplotu a vařte dalších 12 minut, dokud penne nezměknou. Nechte stát 5 minut, pak rozdělte na talíře a podávejte. Zbytek nechte vychladnout a poté uchovávejte v chladu až čtyři dny.