reklama

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 cibule
    (asi 340 g), nakrájené
  • 500 g mleté maso s 5% tuku
  • 2 papriky
    zbavené semen a jemně nakrájené
  • 3 stroužky česneku
    nakrájené
  • 1 lžíce listů tymiánu
  • 2 lžíce uzené papriky
  • 400 g plechovka krájených rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 800 ml horkého zeleninového vývaru
  • 180 g celozrnných penne

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal454
  • tuky13g
  • nasycené3g
  • sacharidy44g
  • cukry14g
  • vláknina11g
    bohatý na
  • proteín34g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci na středním ohni rozehřejte olej a smažte na něm cibuli po dobu 10 minut, dokud nezíská zlatavou barvu. Bude to trvat cca 10 minut. Pak přidejte mleté maso a vařečkou rozbijte všechny hrudky. Přimíchejte papriky a poduste 5 minut.

  • krok 2

    Přidejte česnek, tymián a papriku a dobře promíchejte. Přidejte krájená rajčata, rajčatový protlak a vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte na mírném ohni pod pokličkou 10 minut.

  • krok 3

    Přidejte penne, znovu zakryjte pokličkou a přiveďte k varu. Opět snižte teplotu a vařte dalších 12 minut, dokud penne nezměknou. Nechte stát 5 minut, pak rozdělte na talíře a podávejte. Zbytek nechte vychladnout a poté uchovávejte v chladu až čtyři dny.

reklama
reklama
reklama
reklama