reklama

  • 200 g čočky
  • 2 cibule
  • 10 g zázvoru
  • 600 g květák
  • 2 paprika
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce kari pasty
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
    fettreduzierte, (max. 12 % Fett)
  • 1 svazek petrželky
  • sůl
  • chilli vločky
  • 250 g rýže
    ideálně basmati

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal540
  • tuky18g
  • nasycené12g
  • sacharidy72g
  • cukry12g
  • vláknina18g
  • proteín24g
  • sůl2.5g

Postup přípravy

  • krok 1

    Čočku propláchnete v jemném sítku. Poté dejte do mísy, zalijte vodou a nechte do dalšího dne nabobtnat. Uvařte rýži podle návodu.

  • krok 2

    Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Okrajem lžičky seškrábnete slupku zázvoru a dužinu nakrájejte nadrobno.

  • krok 3

    Květák a papriky omyjete. Květák rozdělte na jednotlivé růžičky a stonek nakrájejte na kostičky. Papriky rozpůlte, zbavte semínek, nakrájejte na nudličky.

  • krok 4

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Osmažte na něm cibuli a zázvor po dobu 3 minut . Vmíchejte květák, papriku a kari pastu a krátce orestujte.

  • krok 5

    Čočku sceďte, nechte krátce okapat a poté přidejte k zelenině spolu se zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Vše přiveďte k varu, přikryjete pokličkou a kari nechte 15 minut vařit.

  • krok 6

    Mezitím opláchnete petrželku, osušte., Pár listů nechte na ozdobu a zbytek nasekejte najemno. Hotové kari dochuťte solí, chilli vločkami a případně ještě kari pastou a podávejte s rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama