Rychlé karfiolové a čočkové kari s kokosovým mlékem
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Serves 4
Suroviny
- 200 g čočky
- 2 cibule
- 10 g zázvoru
- 600 g květák
- 2 paprika
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce kari pasty
- 500 ml zeleninového vývaru
- 400 ml kokosového mléka fettreduzierte, (max. 12 % Fett)
- 1 svazek petrželky
- sůl
- chilli vločky
- 250 g rýže, ideálně basmati
Postup přípravy
- KROK 1
Čočku propláchnete v jemném sítku. Poté dejte do mísy, zalijte vodou a nechte do dalšího dne nabobtnat. Uvařte rýži podle návodu.
- KROK 2
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Okrajem lžičky seškrábnete slupku zázvoru a dužinu nakrájejte nadrobno.
- KROK 3
Květák a papriky omyjete. Květák rozdělte na jednotlivé růžičky a stonek nakrájejte na kostičky. Papriky rozpůlte, zbavte semínek, nakrájejte na nudličky.
- KROK 4
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Osmažte na něm cibuli a zázvor po dobu 3 minut . Vmíchejte květák, papriku a kari pastu a krátce orestujte.
- KROK 5
Čočku sceďte, nechte krátce okapat a poté přidejte k zelenině spolu se zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Vše přiveďte k varu, přikryjete pokličkou a kari nechte 15 minut vařit.
- KROK 6
Mezitím opláchnete petrželku, osušte., Pár listů nechte na ozdobu a zbytek nasekejte najemno. Hotové kari dochuťte solí, chilli vločkami a případně ještě kari pastou a podávejte s rýží.