
Kari s brambory a žampiony
Porce 4
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Chutné, pikantní vegetariánské (i veganské) jídlo za méně než půl hodiny na stole? Vyzkoušejte výživné a lahodné kari
Přejít na suroviny
- 1 lžíce rostlinný olej
- 1 cibulenakrájená nahrubo
- 1 velký brambornakrájený na kostky
- 1 lileknakrájený na kostky
- 250 g žampióny
- 2 - 4 lžíce kari pasty(podle toho, jak ostré kari chcete)
- 150 ml zeleninový vývar
- 400 ml plechovka nízkotučného kokosového mléka
- nasekané lístky koriandru
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal212
- tuky15g
- nasycené9g
- sacharidy15g
- cukry5g
- vláknina3g
- proteín5g
- sůl0.71g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Přikryjte a duste 5 minut na mírném ohni, až začnou brambory měknout. Přidejte lilek a houby a pak ještě pár minut restujte.
krok 2
Vmíchejte kari pastu, zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a poté vařte 10 minut nebo dokud brambory zcela nezměknou. Posypte koriandrem a podávejte s rýží nebo chlebem naan.