reklama

  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 1 cibule
    nakrájená nahrubo
  • 1 velký brambor
    nakrájený na kostky
  • 1 lilek
    nakrájený na kostky
  • 250 g žampióny
  • 2 - 4 lžíce kari pasty
    (podle toho, jak ostré kari chcete)
  • 150 ml zeleninový vývar
  • 400 ml plechovka nízkotučného kokosového mléka
  • nasekané lístky koriandru

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal212
  • tuky15g
  • nasycené9g
  • sacharidy15g
  • cukry5g
  • vláknina3g
  • proteín5g
  • sůl0.71g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a brambory. Přikryjte a duste 5 minut na mírném ohni, až začnou brambory měknout. Přidejte lilek a houby a pak ještě pár minut restujte.

  • krok 2

    Vmíchejte kari pastu, zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a poté vařte 10 minut nebo dokud brambory zcela nezměknou. Posypte koriandrem a podávejte s rýží nebo chlebem naan.

reklama
reklama
reklama
reklama