reklama

Suroviny

  • 250 g nových brambor, nakrájených na větší kusy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek, rozpůlený, umytý a nakrájený
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 70 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce kaparů, plus extra na podávání
  • 1 lžíce pažitky, nasekané, plus extra na podávání
  • 2 filety z lososa bez kůže
  • čerstvá rukola, na podávání (volitelné)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Předehřejte troubu na 200 °C, nebo na horkovzduch na 180 °C. Vodu ve středním hrnci přiveďte k varu, přidejte brambory a vařte 8 minut. Sceďte a nechte je několik minut oschnout v cedníku. Suché brambory rozprostřete na plech a dobře promíchejte s polovinou oleje a dostatkem koření. Vložte do trouby na 20 minut, v polovině doby pečení promíchejte.

  • KROK 2

    Mezitím zahřejte zbylý olej na pánvi na střední teplotu. Přidejte pórek a smažte 5 minut, nebo dokud nezačne měknout. Přimíchejte česnek a smažte 1 minutu, poté přidejte smetanu a kapary, podlijte 75 ml horké vody a přiveďte k varu. Přimíchejte pažitku.

  • KROK 3

    Rozehřejte gril na vysokou teplotu. Krémovou směs s pórkem nalijte na brambory v pekáči, nahoru položte okořeněné filety z lososa. Grilujte 7-8 minut, nebo dokud nejsou dobře propečené. Podávejte posypané nasekanou pažitkou a kapary a se salátem na straně, pokud chcete.

reklama
reklama
reklama
reklama