Krémový losos s pórkem a bramborami na plechu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
- 250 g nových brambornakrájených na větší kusy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pórekrozpůlený, umytý a nakrájený
- 1 stroužek česnekurozdrcený
- 70 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce kaparůplus extra na podávání
- 1 lžíce pažitkynasekané, plus extra na podávání
- 2 filety z lososa bez kůže
- čerstvá rukolana podávání (volitelné)
- kcal696
- tuky50g
- nasycené17g
- sacharidy19g
- cukry3g
- vláknina4g
- proteín39gbohatý na
- sůl0.45gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C, nebo na horkovzduch na 180 °C. Vodu ve středním hrnci přiveďte k varu, přidejte brambory a vařte 8 minut. Sceďte a nechte je několik minut oschnout v cedníku. Suché brambory rozprostřete na plech a dobře promíchejte s polovinou oleje a dostatkem koření. Vložte do trouby na 20 minut, v polovině doby pečení promíchejte.
krok 2
Mezitím zahřejte zbylý olej na pánvi na střední teplotu. Přidejte pórek a smažte 5 minut, nebo dokud nezačne měknout. Přimíchejte česnek a smažte 1 minutu, poté přidejte smetanu a kapary, podlijte 75 ml horké vody a přiveďte k varu. Přimíchejte pažitku.
krok 3
Rozehřejte gril na vysokou teplotu. Krémovou směs s pórkem nalijte na brambory v pekáči, nahoru položte okořeněné filety z lososa. Grilujte 7-8 minut, nebo dokud nejsou dobře propečené. Podávejte posypané nasekanou pažitkou a kapary a se salátem na straně, pokud chcete.