reklama

Suroviny

  • 20 g bazalka
  • 2 lžíce olej
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 2 x 400g konzerva třešňových rajčat
  • 1 lžička krupicový cukr
  • hrst oliv
  • nakrájené maso z celého pečeného či vařeného kuřete, včetně veškeré štávy
  • křupavé pečivo, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Nasekejte všechny stonky z bazalky na jemno, totéž proveďte s většinou lístků. Ve středně velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, poté vložte na 3 minuty plátky česneku a stonky bazalky.

  • KROK 2

    Vlijte do hrnce obě konzervy třešňových rajčat, přidejte 1 lžičku cukru a většinu nasekaných lístků bazalky. Přiveďte k varu a vařte 15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Přidejte hrst oliv, nakrájené maso z celého pečeného nebo vařeného kuřete a případně zbylou šťávu. Jemně promíchejte. Vařte 2 minuty, aby se maso prohřálo, pak posypte zbylými lístky bazalky a podávejte s křupavým pečivem.

reklama
reklama
reklama
reklama