Kuře s rajčaty a olivami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 20 g bazalka
- 2 lžíce olej
- 2 stroužky česnekunakrájené na tenké plátky
- 2 x 400g konzerva třešňových rajčat
- 1 lžička krupicový cukr
- hrst oliv
- nakrájené maso z celého pečeného či vařeného kuřetevčetně veškeré štávy
- křupavé pečivok podávání
- kcal531
- tuky32g
- nasycené9g
- sacharidy8g
- cukry7g
- vláknina2g
- proteín52g
- sůl1.4g
Postup přípravy
krok 1
Nasekejte všechny stonky z bazalky na jemno, totéž proveďte s většinou lístků. Ve středně velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, poté vložte na 3 minuty plátky česneku a stonky bazalky.
krok 2
Vlijte do hrnce obě konzervy třešňových rajčat, přidejte 1 lžičku cukru a většinu nasekaných lístků bazalky. Přiveďte k varu a vařte 15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Přidejte hrst oliv, nakrájené maso z celého pečeného nebo vařeného kuřete a případně zbylou šťávu. Jemně promíchejte. Vařte 2 minuty, aby se maso prohřálo, pak posypte zbylými lístky bazalky a podávejte s křupavým pečivem.