reklama

  • 20 g bazalka
  • 2 lžíce olej
  • 2 stroužky česneku
    nakrájené na tenké plátky
  • 2 x 400g konzerva třešňových rajčat
  • 1 lžička krupicový cukr
  • hrst oliv
  • nakrájené maso z celého pečeného či vařeného kuřete
    včetně veškeré štávy
  • křupavé pečivo
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal531
  • tuky32g
  • nasycené9g
  • sacharidy8g
  • cukry7g
  • vláknina2g
  • proteín52g
  • sůl1.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nasekejte všechny stonky z bazalky na jemno, totéž proveďte s většinou lístků. Ve středně velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, poté vložte na 3 minuty plátky česneku a stonky bazalky.

  • krok 2

    Vlijte do hrnce obě konzervy třešňových rajčat, přidejte 1 lžičku cukru a většinu nasekaných lístků bazalky. Přiveďte k varu a vařte 15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Přidejte hrst oliv, nakrájené maso z celého pečeného nebo vařeného kuřete a případně zbylou šťávu. Jemně promíchejte. Vařte 2 minuty, aby se maso prohřálo, pak posypte zbylými lístky bazalky a podávejte s křupavým pečivem.

reklama
reklama
reklama
reklama