reklama

  • 400 g vepřová plec
    nakrájená na kousky o velikosti 3 cm
  • 2 lžíce chipotle pasty
  • 2 lžičky mletého kmínu
    a uzená paprika
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička rostlinného oleje
  • 100 g rýže basmati
  • 400 g černých fazolí v konzervě
    odkapané, propláchnuté
  • 1 avokádo
    nakrájené na kousky
  • 1 malá červená cibule
    jemně nakrájená
  • hrst koriandru
    hrubě nasekaný
  • 1 limetka
    ½ vymačkaná, ½ nakrájená na klínky
  • 2 lžíce jalapeños
    nakládané na plátky, propláchnuté

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal687
  • tuky22g
  • nasycené6g
  • sacharidy66g
  • cukry6g
  • vláknina11g
  • proteín54g
  • sůl1.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180C/160C horkovzdušnou/plyn na stupeň 4. Vepřové maso promíchejte s 1 lžící chipotle pasty, kmínem, paprikou, cukrem a trochou koření. Rozprostřete na plech, pokapejte rostlinným olejem a pečte 20 minut do změknutí.

  • krok 2

    Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu, dokud nebude uvařená, a poté ji sceďte. Vložte zpět do pánve, přidejte k ní fazole a udržujte v teple pod pokličkou.

  • krok 3

    V malé misce promíchejte avokádo s červenou cibulí, většinou koriandru, zbývající chipotle pastou a limetkovou šťávou a poté okořeňte. Podávejte rýži a fazole s vepřovým masem, avokádovou salsou, jalapeño, měsíčky limetky a zbývajícím koriandrem.

reklama
reklama
reklama
reklama