Mexická rýže s chipotle a avokádovou salsou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 400 g vepřová plec, nakrájená na kousky o velikosti 3 cm
- 2 lžíce chipotle pasty
- 2 lžičky mletého kmínu a uzená paprika
- 1 lžička cukru
- 1 lžička rostlinného oleje
- 100 g rýže basmati
- 400 g černých fazolí v konzervě, odkapané, propláchnuté
- 1 avokádo, nakrájené na kousky
- 1 malá červená cibule, jemně nakrájená
- hrst koriandru, hrubě nasekaný
- 1 limetka, ½ vymačkaná, ½ nakrájená na klínky
- 2 lžíce jalapeños, nakládané na plátky, propláchnuté
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180C/160C horkovzdušnou/plyn na stupeň 4. Vepřové maso promíchejte s 1 lžící chipotle pasty, kmínem, paprikou, cukrem a trochou koření. Rozprostřete na plech, pokapejte rostlinným olejem a pečte 20 minut do změknutí.
- KROK 2
Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu, dokud nebude uvařená, a poté ji sceďte. Vložte zpět do pánve, přidejte k ní fazole a udržujte v teple pod pokličkou.
- KROK 3
V malé misce promíchejte avokádo s červenou cibulí, většinou koriandru, zbývající chipotle pastou a limetkovou šťávou a poté okořeňte. Podávejte rýži a fazole s vepřovým masem, avokádovou salsou, jalapeño, měsíčky limetky a zbývajícím koriandrem.