reklama

  • 1 lžíce slunečnicový olej
  • 2 stroužky česnek
    rozdrcený
  • 2 lžíce kari pasta
    (ideální je kari pasta Madras)
  • 250 g basmati rýže
    propláchnutá
  • 450 ml zeleninový vývar
  • 400 g cizrna z plechovky
    odkapaná a propláchnutá
  • hrst rozinky
  • 175 g mražený listový špenát
    rozmražený
  • hrst kešu ořechy
  • bílý jogurt
    k podávání (nemusí být)

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal380
  • tuky9g
  • nasycené1g
  • sacharidy66g
  • cukry0g
  • vláknina4g
  • proteín12g
  • sůl1.02g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej, poté na středním plameni 1 minutu opékejte česnek a kari pastu, dokud se nerozvoní.

  • krok 2

    Nasypte rýži do pánve společně s vývarem, cizrnou a rozinkami, a promíchejte pomocí vidličky, aby se z rýže nevytvořily hrudky. Osolte a opepřete, poté přikryjte poklicí a přiveďte k varu. Pak snižte na střední teplotu a vařte 12 až 15 minut, aby se všechna tekutina vstřebala a rýže změkla.

  • krok 3

    Ze špenátu rukama vymačkejte přebytečnou vodu. Dejte ho do pánve se 2 lžícemi horké vody a promíchejte s rýží. Pak přidejte kešu oříšky. Pokud chcete, podávejte pokapané jogurtem.

reklama
reklama
reklama
reklama