Pikantní rýže z jedné pánve
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce slunečnicový olej
- 2 stroužky česnekrozdrcený
- 2 lžíce kari pasta(ideální je kari pasta Madras)
- 250 g basmati rýžepropláchnutá
- 450 ml zeleninový vývar
- 400 g cizrna z plechovkyodkapaná a propláchnutá
- hrst rozinky
- 175 g mražený listový špenátrozmražený
- hrst kešu ořechy
- bílý jogurtk podávání (nemusí být)
- kcal380
- tuky9g
- nasycené1g
- sacharidy66g
- cukry0g
- vláknina4g
- proteín12g
- sůl1.02g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej, poté na středním plameni 1 minutu opékejte česnek a kari pastu, dokud se nerozvoní.
krok 2
Nasypte rýži do pánve společně s vývarem, cizrnou a rozinkami, a promíchejte pomocí vidličky, aby se z rýže nevytvořily hrudky. Osolte a opepřete, poté přikryjte poklicí a přiveďte k varu. Pak snižte na střední teplotu a vařte 12 až 15 minut, aby se všechna tekutina vstřebala a rýže změkla.
krok 3
Ze špenátu rukama vymačkejte přebytečnou vodu. Dejte ho do pánve se 2 lžícemi horké vody a promíchejte s rýží. Pak přidejte kešu oříšky. Pokud chcete, podávejte pokapané jogurtem.