Rajčata plněná rýží s pestem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 3 porce
Přejít na suroviny
- 6 ks rajčevelké
- 250 g rýžeurčená k přípravě v mikrovlnné troubě
- 3 lžíce bazalkové pestoideálně vegetariánská varianta
- 100 g mozzarellanastrouhaná
- 80 g špenátnahrubo nasekaný
- 1 lžíce olivový olej
- kcal381
- tuky21g
- nasycené7g
- sacharidy36g
- cukry9g
- vláknina6g
- proteín13g
- sůl1.8g
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 180 až 200 °C. Z rajčat odkrojte vršky a dejte je stranou. Z rajčat vydlabejte lžičkou dužinu tak, aby zůstala neporušená. Dužinu vyhoďte, ale odložené vršky nakrájejte na kousky. Rýži ohřejte podle návodu na obalu a přesuňte do misky. Přimíchejte do ní nakrájené vršky rajčat, pesto, tři čtvrtiny mozzarelly a špenát. Podle chuti osolte a opepřete.
krok 2
Rýžovou směsí naplňte vydlabaná rajčata a dejte je do zapékací mísy. Posypte zbylou mozzarellou, pokapejte trochou olivového oleje a pečte 20 minut, dokud rajčata nezměknou.