reklama

  • 1 lilek
  • 2 cukety
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika žlutá
  • 2 větvičky rozmarínu
  • 4 větvičky tymiánu
  • 1 větvička levandule
  • 1 čl soli
  • 2 ks červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 čl olivového oleje
  • 2 pl rajského protlaku
  • 0.5 čl cukru
  • 1 konzerva rajčat
  • 1 špetka soli
  • pepř

    Postup přípravy

    • krok 1

      Na ratatouille omyjte a osušte lilek, cukety, papriky i bylinky. Lilek nakrájejte na 2 cm kostky. Smíchejte se solí a nechte alespoň 10 minut odpočívat na papírových utěrkách.

    • krok 2

      Cuketu očistěte, papriky zbavte semínek a obojí nakrájejte na 2 cm kostky. Kuchyňským provázkem svažte rozmarýn, tymián a levanduli.

    • krok 3

      Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte najemno a dejte do hrnce na 2 polévkové lžíce olivového oleje na 1-2 minuty na středním plameni. Do hrnce přidejte kostky lilku a restujte další 2 minuty . Poté přidáme kostičky cukety a papriky a vše společně opékáme další 2 minuty .

    • krok 4

      Rajčatový protlak s cukrem krátce orestujte. Vmíchejte nakrájená rajčata, přidejte svazek bylinek a vše nechte pod pokličkou dusit asi 25 minut . Mezitím zamíchejte.

    • krok 5

      Jakmile je zelenina uvařená, vyjměte bylinky a dochuťte rataouille solí, pepřem, cukrem a zbylým olivovým olejem. Podávejte s čerstvým bílým pečivem, rýží nebo polentou, podle chuti. Dobrou chuť!

    reklama
    reklama
    reklama
    reklama