Jehněčí kebab s nádechem máty
Jehněčí kebab s nádechem máty bude váš nový oblíbený arabský recept. Potřebujete na něj jen pár surovin a hotové jsou behěm pár minut. Do přípravy můžete zapojit i děti, napichování na špízy je v kuchyni rychle zabaví.
Na ratatouille omyjte a osušte lilek, cukety, papriky i bylinky. Lilek nakrájejte na 2 cm kostky. Smíchejte se solí a nechte alespoň 10 minut odpočívat na papírových utěrkách.
Cuketu očistěte, papriky zbavte semínek a obojí nakrájejte na 2 cm kostky. Kuchyňským provázkem svažte rozmarýn, tymián a levanduli.
Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte najemno a dejte do hrnce na 2 polévkové lžíce olivového oleje na 1-2 minuty na středním plameni. Do hrnce přidejte kostky lilku a restujte další 2 minuty . Poté přidáme kostičky cukety a papriky a vše společně opékáme další 2 minuty .
Rajčatový protlak s cukrem krátce orestujte. Vmíchejte nakrájená rajčata, přidejte svazek bylinek a vše nechte pod pokličkou dusit asi 25 minut . Mezitím zamíchejte.
Jakmile je zelenina uvařená, vyjměte bylinky a dochuťte rataouille solí, pepřem, cukrem a zbylým olivovým olejem. Podávejte s čerstvým bílým pečivem, rýží nebo polentou, podle chuti. Dobrou chuť!