reklama

Suroviny

  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 2 lžičky ochucený rýžový ocet
  • 11 šťáva z 1 malého pomeranče
  • 1 lžička tmavý muscovado cukr
  • 2 lžičky kukuřičný škrob
  • 2 lžíce rostlinný olej, vhodný na smažení
  • 385 g nesolené kešu oříšky
  • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 1 kuřecí prsní řízek nakrájené na kousky
  • 250 g brokolice, rozdělené na růžičky
  • 150 g plochý luskový hrášek, nakrájený napůl
  • 1 červená paprika, bez semen, nakrájená na nudličky

Postup přípravy

  • KROK 1

    V nádobce s hubičkou smíchejte sójovou omáčku, ocet, vymačkanou šťávu s pomeranče, cukr a kukuřičný škrob. Dejte stranou.

  • KROK 2

    Ve woku rozehřejte olej. Vložte do něj kešu oříšky a 1 minutu smažte do zlatova. Rychle vyjměte pomocí děrované naběračky a vsypte oříšky na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Přidejte do woku plátky cibule a restujte na vysoké teplotě 3–5 minut, dokud nezhnědnou a nezměknou, poté je vyjměte a odložte na utěrku ke kešu oříškům.

  • KROK 3

    Kuře vložte do woku a za stálého míchání zprudka opékejte 3–4 minuty, poté přidejte brokolici, plochý cukrový hrášek a papriku. Za stálého míchání restujte dalších 4–5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane stále lehce křupavá.

  • KROK 4

    Promíchejte připravenou směs kukuřičného škrobu, sójové omáčky, octa, cukru a pomerančové šťávy, aby se ingredience propojily. Nalijte do woku a za stálého míchání vařte několik minut, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte cibuli a kešu oříšky a poté servírujte na nahřátých talířích.

reklama
reklama
reklama
reklama