Nudle s kachnou a jarní cibulkou
Čínský pokrm do půl hodiny? Nudle s kachnou a jarní cibulkou máte hotové raz dva. Tato svěží lahodná kombinace nudlí, kachny a čínského zelí se skvěle hodí jako lehká večeře při nečekané návštěvě přátel.
V nádobce s hubičkou smíchejte sójovou omáčku, ocet, vymačkanou šťávu s pomeranče, cukr a kukuřičný škrob. Dejte stranou.
Ve woku rozehřejte olej. Vložte do něj kešu oříšky a 1 minutu smažte do zlatova. Rychle vyjměte pomocí děrované naběračky a vsypte oříšky na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Přidejte do woku plátky cibule a restujte na vysoké teplotě 3–5 minut, dokud nezhnědnou a nezměknou, poté je vyjměte a odložte na utěrku ke kešu oříškům.
Kuře vložte do woku a za stálého míchání zprudka opékejte 3–4 minuty, poté přidejte brokolici, plochý cukrový hrášek a papriku. Za stálého míchání restujte dalších 4–5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane stále lehce křupavá.
Promíchejte připravenou směs kukuřičného škrobu, sójové omáčky, octa, cukru a pomerančové šťávy, aby se ingredience propojily. Nalijte do woku a za stálého míchání vařte několik minut, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte cibuli a kešu oříšky a poté servírujte na nahřátých talířích.