Wok s brokolicí, kuřecím masem a oříšky kešu
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Velmi snadné
- Porce 2
Suroviny
- 1 lžíce sójová omáčka
- 2 lžičky ochucený rýžový ocet
- 11 šťáva z 1 malého pomeranče
- 1 lžička tmavý muscovado cukr
- 2 lžičky kukuřičný škrob
- 2 lžíce rostlinný olej, vhodný na smažení
- 385 g nesolené kešu oříšky
- 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
- 1 kuřecí prsní řízek nakrájené na kousky
- 250 g brokolice, rozdělené na růžičky
- 150 g plochý luskový hrášek, nakrájený napůl
- 1 červená paprika, bez semen, nakrájená na nudličky
Postup přípravy
- KROK 1
V nádobce s hubičkou smíchejte sójovou omáčku, ocet, vymačkanou šťávu s pomeranče, cukr a kukuřičný škrob. Dejte stranou.
- KROK 2
Ve woku rozehřejte olej. Vložte do něj kešu oříšky a 1 minutu smažte do zlatova. Rychle vyjměte pomocí děrované naběračky a vsypte oříšky na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk. Přidejte do woku plátky cibule a restujte na vysoké teplotě 3–5 minut, dokud nezhnědnou a nezměknou, poté je vyjměte a odložte na utěrku ke kešu oříškům.
- KROK 3
Kuře vložte do woku a za stálého míchání zprudka opékejte 3–4 minuty, poté přidejte brokolici, plochý cukrový hrášek a papriku. Za stálého míchání restujte dalších 4–5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale zůstane stále lehce křupavá.
- KROK 4
Promíchejte připravenou směs kukuřičného škrobu, sójové omáčky, octa, cukru a pomerančové šťávy, aby se ingredience propojily. Nalijte do woku a za stálého míchání vařte několik minut, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte cibuli a kešu oříšky a poté servírujte na nahřátých talířích.