Zahradní bylinkové pesto
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Velmi snadné
- 6-8 porcí
Suroviny
- 100g směs jemných bylinek např. bazalka, petrželka, máta, pažitka, kopr - cokoliv, co máte k dispozici + na ozdobu
- 300ml crème fraîche, nebo plnotučná kysaná smetana
- 100g parmazán, nastrouhaný + na ozdobu
- 100g piniové oříšky, opečené + na ozdobu
K servírování
- 50 g špagety nebo linguine, množství je uvedené na jednu porci
Postup přípravy
- KROK 1
Bylinky, crème fraîche a parmezán dejte do food processoru a rozmixujte. Přidejte piniové oříšky a zlehka zapulsujte, aby byly jen trochu nasekané. Opavdu velmi dobře okořeňte, a pak to pesto, které chcete zmrazit, rozdělte pomocí lžičky do formiček na led. Zabalte do potravinářské fólie a dejte do mrazáku.
- KROK 2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a poté vmíchejte čerstvé pesto. Pokud používáte zmrazené kostky, vložte do pánve na těstoviny 1-2 kostky pesta na osobu.
- KROK 3
Scezené těstoviny vyklopte zpět, přiklopte pokličkou a nechte 10 minut odležet. Rozpuštěné pesto vmíchejte do těstovin a poté podávejte posypané zbylým parmazánem, několika piniovými oříšky a dalšími bylinkami.