reklama

Suroviny

  • 100g směs jemných bylinek např. bazalka, petrželka, máta, pažitka, kopr - cokoliv, co máte k dispozici + na ozdobu
  • 300ml crème fraîche, nebo plnotučná kysaná smetana
  • 100g parmazán, nastrouhaný + na ozdobu
  • 100g piniové oříšky, opečené + na ozdobu

K servírování

  • 50 g špagety nebo linguine, množství je uvedené na jednu porci

Postup přípravy

  • KROK 1

    Bylinky, crème fraîche a parmezán dejte do food processoru a rozmixujte. Přidejte piniové oříšky a zlehka zapulsujte, aby byly jen trochu nasekané. Opavdu velmi dobře okořeňte, a pak to pesto, které chcete zmrazit, rozdělte pomocí lžičky do formiček na led. Zabalte do potravinářské fólie a dejte do mrazáku.

  • KROK 2

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a poté vmíchejte čerstvé pesto. Pokud používáte zmrazené kostky, vložte do pánve na těstoviny 1-2 kostky pesta na osobu.

  • KROK 3

    Scezené těstoviny vyklopte zpět, přiklopte pokličkou a nechte 10 minut odležet. Rozpuštěné pesto vmíchejte do těstovin a poté podávejte posypané zbylým parmazánem, několika piniovými oříšky a dalšími bylinkami.

reklama
reklama
reklama
reklama