Zahradní bylinkové pesto
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření
- Velmi snadné
- 6-8 porcí
Přejít na suroviny
- 100g směs jemných bylineknapř. bazalka, petrželka, máta, pažitka, kopr - cokoliv, co máte k dispozici + na ozdobu
- 300ml crème fraîchenebo plnotučná kysaná smetana
- 100g parmazánnastrouhaný + na ozdobu
- 100g piniové oříškyopečené + na ozdobu
K servírování
- 50 g špagetynebo linguine, množství je uvedené na jednu porci
- kcal381
- tuky37g
- nasycené17g
- sacharidy3g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín10g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Bylinky, crème fraîche a parmezán dejte do food processoru a rozmixujte. Přidejte piniové oříšky a zlehka zapulsujte, aby byly jen trochu nasekané. Opavdu velmi dobře okořeňte, a pak to pesto, které chcete zmrazit, rozdělte pomocí lžičky do formiček na led. Zabalte do potravinářské fólie a dejte do mrazáku.
krok 2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a poté vmíchejte čerstvé pesto. Pokud používáte zmrazené kostky, vložte do pánve na těstoviny 1-2 kostky pesta na osobu.
krok 3
Scezené těstoviny vyklopte zpět, přiklopte pokličkou a nechte 10 minut odležet. Rozpuštěné pesto vmíchejte do těstovin a poté podávejte posypané zbylým parmazánem, několika piniovými oříšky a dalšími bylinkami.