Základní recept na rychlé a snadné palačinky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
Suroviny
- 100 g hladká mouka
- 2 ks vejce
- 300 ml polotučné mléko
- 1 lžíce rostlinný oleje + na smažení
Postup přípravy
- KROK 1
Do velké mísy dejte mouku a uprostřed udělejte důlek. Rozklepněte do něj vejce, zalijte troškou mléka a metlou začněte od středu míchat. Těsto vymíchejte do hladka, pak dolijte zbytek mléka a promíchejte. Vmíchejte olej. Před použitím dobře promíchejte.
- KROK 2
Nepřilnavou pánev zahřejte na středním plameni. Přidejte do ní kapku oleje a krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi, přebytečné množství tuku vylijte. Nalijte do pánve naběračku těsta a nakláněním pánve ho nechte rozlít po celé ploše v rovnoměrné vrstvě. Nechte palačinku 30 sekund, dokud se nezačnou okraje hnědnout.
- KROK 3
Uvolněte okraj palačinky a podeberte ji. Zkontrolujte, zda je spodek zlatavý, a poté jej jedním rychlým pohybem otočte. Před vyklopením na talíř pečte na druhé straně dalších 30 sekund. Ihned podávejte. Pokud děláte palačinky dopředu, naskládejte je na talíř a zakryjte potravinářskou fólií. Propíchněte fólii a popřed podáváním je ohřejte v mikrovlnné troubě.