reklama

Suroviny

  • 1 ks cuketa
  • 65 g quinoa
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 45 ml olivový olej
  • 3 g kari koření
  • 3 g oregano
  • 100 g sýr polotvrdý
  • 4 g pepř mletý
  • 4 g sůl

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 180° C. Papriky omyjte. Mrkev, česnek a cibuli oloupejte. Zeleninu nakrájejte na kostičky. Sýr nastrouhejte na hrubo.

  • KROK 2

    Quinou dejte do cedníku a properte pod tekoucí vodou. Dejte do hrnce a zalijte 200 ml vody. Přidejte špetku soli. Vařte přikryté asi 10 minut, pak nechte vychladnout.

  • KROK 3

    Cuketu omyjte a rozpůlte. Dužinu vydlabejte a dejte do misky. Zeleninu posypte solí a nechte asi 5 minut „potit“.

  • KROK 4

    Na pánvi rozehřejte olej. Vhoďte do něj na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli a papriku. Zahřívejte je, dokud zelenina nezměkne. Přidejte česnek a dužinu z cukety, restujte ještě 2 minuty. Nakonec přidejte koření a promíchejte.

  • KROK 5

    Orestovanou zeleninu smíchejte s quinoou a směsí naplňte vydlabané půlky cukety. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte na 20 minut do trouby. Poté je posypte sýrem. Teplotu zvyšte na 200° C a zapékejte ještě 15 minut.

  • KROK 6

    Cuketu se zeleninou posypte pepřem a ozdobte petrželkou. Pokrm chutná skvěle s rajčatovou omáčkou nebo nebo bílým jogurtem s bylinkami.

reklama
reklama
reklama
reklama