reklama

  • 1 ks cuketa
  • 65 g quinoa
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks paprika
  • 3 stroužky česnek
  • 45 ml olivový olej
  • 3 g kari koření
  • 3 g oregano
  • 100 g sýr
    polotvrdý
  • 4 g pepř
    mletý
  • 4 g sůl

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal450
  • tuky25g
  • nasycené8g
  • sacharidy40g
  • cukry10g
  • vláknina7g
  • proteín15g
  • sůl2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 180° C. Papriky omyjte. Mrkev, česnek a cibuli oloupejte. Zeleninu nakrájejte na kostičky. Sýr nastrouhejte na hrubo.

  • krok 2

    Quinou dejte do cedníku a properte pod tekoucí vodou. Dejte do hrnce a zalijte 200 ml vody. Přidejte špetku soli. Vařte přikryté asi 10 minut, pak nechte vychladnout.

  • krok 3

    Cuketu omyjte a rozpůlte. Dužinu vydlabejte a dejte do misky. Zeleninu posypte solí a nechte asi 5 minut „potit“.

  • krok 4

    Na pánvi rozehřejte olej. Vhoďte do něj na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli a papriku. Zahřívejte je, dokud zelenina nezměkne. Přidejte česnek a dužinu z cukety, restujte ještě 2 minuty. Nakonec přidejte koření a promíchejte.

  • krok 5

    Orestovanou zeleninu smíchejte s quinoou a směsí naplňte vydlabané půlky cukety. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte na 20 minut do trouby. Poté je posypte sýrem. Teplotu zvyšte na 200° C a zapékejte ještě 15 minut.

  • krok 6

    Cuketu se zeleninou posypte pepřem a ozdobte petrželkou. Pokrm chutná skvěle s rajčatovou omáčkou nebo nebo bílým jogurtem s bylinkami.

reklama
reklama
reklama
reklama