reklama

Suroviny

  • 100 g špenát
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená (1 plechovka)
  • 1 lžička sušené chilli vločky
  • 4 vejce

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200 °C. Špenát dejte do cedníku, přelijte vroucí vodou z konvice, aby listy zvadly. Přebytečnou vodu vymačkejte a rozdělte ji do čtyř malých nádob vhodných do trouby.

  • KROK 2

    Smíchejte rajčata s chilli vločkami, dochuťte solí a pepřem a poté rozdělte do misek na špenát. Uprostřed každé rajčatové směsi udělejte důlek a rozklepněte do něj vajíčko. Pečte 12-15 minut nebo déle podle toho, jak máte rádi vejce. Podávejte s křupavým chlebem.

Vejce ve španělském stylu pro 4

Na pánvi s pokličkou rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Osmažte na něm 50 g nakrájeného choriza asi 2 minuty. Přidejte 400 g nakrájených rajčat v plechovce, 1 nakrájenou cibuli, 1 lžičku uzené papriky a hrst černých oliv a poté nechte lehce probublávat 8 minut, dokud omáčka nezhoustne. Ve směsi udělejte čtyři jamky, poté rozklepněte 4 vejce a vařte na mírném ohni 6–8 minut, dokud nejsou vejce uvařená. Podávejte s křupavým chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama