reklama

  • 400 g těstovin
    makarony nebo jiné oblíbené
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená cibule
    jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku
    rozmačkané nebo jemně nastrouhané
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 300 g růžičkové kapusty
    nakrájené na tenké plátky
  • 60 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 600 ml plnotučného mléka
  • 200 g vyzrálého čedaru
    nastrouhaného
  • 50 g parmazánu
    nastrouhaného
  • 75 g strouhanky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal843
  • tuky43g
  • nasycené21g
  • sacharidy74g
  • cukry10g
  • vláknina7g
  • proteín37g
  • sůl1.85g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny uvařte v hrnci s osolenou vroucí vodou po dobu 6-7 minut, dokud nejsou téměř měkké. Sceďte a dejte je do mísy.

  • krok 2

    Na středně nízkém plameni rozehřejte 1 lžíci oleje ve velké pánvi a smažte na něm cibuli po dobu 8-10 minut, dokud nezměkne, ale nezhnědne. Přidejte česnek a vařte další minutu, poté zvyšte teplotu na střední a přidejte vepřové mleté maso. Rozmačkejte, aby se oddělilo na kousíčky. Jakmile začne maso hnědnout, přidejte nakrájenou kapustu a pořádnou špetku soli a pepře. Vařte dalších 5-6 minut, dokud kapusta nezměkne a maso není propečené. Přendejte do mísy s těstovinami.

  • krok 3

    Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C horkovzduch/plyn 6. V pánvi rozpusťte máslo na středně nízkém plameni. Přidejte mouku a dobře promíchejte, vařte 1 minutu, poté přidejte trochu mléka a prošlehejte. Postupně přidávejte zbytek mléka a jakmile je vše vmícháno, přiveďte k varu (pokud jsou ještě hrudky, šlehejte dohladka) a vařte další minutu. Odstavte z ohně a vmíchejte veškerý čedar a polovinu parmazánu. Smíchejte sýrovou omáčku, maso, kapustu a těstoviny, poté přendejte do velké zapékací misky.

  • krok 4

    Smíchejte zbylý parmazán a strouhanku, poté tuto směs rozprostřete po těstovinách. Pečte 30-40 minut, dokud nebude povrch zlatavý.

reklama
reklama
reklama
reklama